Emlakçı parselasyonu

6 yıl 4 ay önce #7011 Yazan: ERTURUL
Merhaba,
Benim sorum geçmiş yıllarda yapılan ve imar planına dayanmayan özel parselasyon ( emlakçı parselasyonu) ile oluşan parseller ile bu parseller arasında kalan ve terki yapılmamış yollar imar uygulamasına konu olduklarında nasıl işlem görmeleri gerektiği hakkında.
Tarla vasfında olup özel parselasyona tabi tutulup yol cephesi oluşturularak yola terk edilen kısımları tapu sicilinden düşülmüş olanları imar uygulamasına girince eski terk olarak giriyoruz. Yine tarla vasfında olup herhangi bir ifraz işlemi yapılmadan satılan hisseler sonucunda ana mal sahibi üzerinde kalan hisselerde imar uygulamasına konu olunca Dop kesildikten sonra ana mal sahibine imar parselinden yer verilerek değerlendirilmektedir.
Ancak çokça karşılaşmadığımız bir durum ise ifraz işlemi yapılarak arsa ve yolların tapu kütüğüne tescil edildikten sonra arsaların satışının yapıldığı ve yolların tapu sicilinde halen Müfrez Yol, Müşterek yol vasfı ile yaşadığı görülmektedir. Bu yol parselleri imar uygulaması ile işlem görmesi gerektiğinde izlenilecek yöntem hakkında bilgi verebilirmisiniz?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 4 ay önce #7018 Yazan: mbeyaz
Sn. "ertuğrul" dikkatine;

Bu alanı da eski terk olarak değerlendirip, imar uygulamasına öyle girmesi gerekir. Metin BEYAZ
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: ERTURUL

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.049 saniye
Geliştiren: Kunena Forum