PARSELASYON PLANI

6 yıl 3 ay önce #7030 Yazan: SİYABEND
3194 Sayılı İmar Kanunu 15.maddesinde geçen İmar Parselasyon Planı ve Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin 5.maddesinin (12) numaralı bendinde geçen İmar Adasına ait Parselasyon Planın'dan neyi kastetmektedir???

Konuyu Daha Fazla Detaylandırırsak ;

1) 3194 Sayılı Kanunu 15.ve 16.maddeleri gereği ve önceki kanunda yapılmış olan tevhid,ifraz(yola terk) da Parselasyon Planı tanımına giriyor mu ?
2) İmar Kanunu ve yönetmelikteki parselasyon Planından kasıt sadece 3194 Sayılı Kanun 18.madde uygulaması mıdır?
3)İmar Planı gereği Kamulaştırma Yapıldıktan sonra, imar adası içerisinde kalan parsel de Parselasyon Planı sayılıyor mu ?

Sorularıma cevap verseniz memnun olurum. Şimdiden teşekkürler

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 3 ay önce - 6 yıl 3 ay önce #7044 Yazan: hkocak
Sn. "SİYABED" dikkatine;

Parselasyon, 18'inci madde gereğince yapılan çalışmalara denir. Ama 15 ve 16'ncı maddeler gereğince yapılan çalışmaların parselasyon olup olmaması neden önemlidir... Oluşan parselin imar parseli mi değil mi boyutu üzerinde mi duruyorsunuz? Gerek 18'inci madde gereğince oluşmuş olsun, gerekse 15 ve 16'ncı maddeler gereğince oluşmuş olsun ya da kamulaştırma ile oluşmuş olsun parselin son durumu imar plânına uygunsa, o parsel imar parselidir. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: yildizerlut

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 3 ay önce #7053 Yazan: yildizerlut
PLANLI ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİ(1 ekim)
MADDE 5
(12) Bir parselin bulunduğu imar adasına ait parselasyon planı yapılıp belediye encümenince kabul edilip tapuya tescil edilmeden o adadaki herhangi bir parsele yapı ruhsatı verilemez.

Merhaba Hüseyin Hocam öncelikle teşekkür ederiz.
Bu maddeden biz şöyle anladık imar adasına uyum sağlamayan yani yola terki ve ihdası veya şuyulu durumda olan adalarda parsel bazlı 15 ve 16 ile değil 18.madde uygulanması gerekmektedir. yani işlem yapılacak parsellerin temizlenmesi yetmez bütün adanın temizlenmesi gerekir diye yorumluyoruz.
Bu madde nasıl yorumlanmalı veya bu maddede asıl anlatılmak istenen ne? Cevaplarsanız sevinirim

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 3 ay önce #7056 Yazan: hkocak
Sn. "yildizerlut" dikkatine;

Yönetmeliğin ifadesinde o şekilde anlamanız teorik olarak doğru ama uygulama pek öyle yürümüyor. Teorik olarak anladığımız şekilde olsa, o zaman 18 uygulaması yapılıp tüm imar adası ortaya çıkmadıkça yapı yapılamayacak. Yapı yapılamayacaksa, vatandaş 15, 16 gereğince parselnine niye kavuşmak istesin. 15, 16'ya göre oluşan parsellerde yapı yapılamayacak demektir. O halde vatandaş 15, 16 gereğince parseline niye kavuşmak istesin? Dolayısıyla uygulamada o şekilde işlemiyor...

Sonuç olarak; uygulamada, tüm ada oluşmamış olsa bile parsel imar plânına göre oluşmuşsa yapı yapılıp, cins değişikliğine konu olabilmektedir. Bu şekilde uygulama verildiğinde de, kim hakkı alınıp başkasına verilmiş oluyor, hiç kimsenin. O halde fazla teorik olmaya gerek olmadığını düşünüyorum. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: yildizerlut

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.057 saniye
Geliştiren: Kunena Forum