Bedelli ve Bedelsiz Terklerde DOP Kesintisi

6 yıl 3 ay önce #7034 Yazan: hrtmuh
İyi günler Üstadım;
Kadastro Müdürlüğümüze kontrole gelen 18. Madde imar uygulamasına giren parseller içerisinde;
1- 1980 li yıllarda İmar Kanununu 15. ve 16. maddelerine göre encümen kararında bedel karşılığında yola terk olduğu ve yine bedel karşılığında yeşil alan ve çocuk bahçesi vasfı (terk edilmesi gerekirken terk edilmeyip) ile parsel numarası alarak tapuya Belediye adına tescil edilen parseller ile bu uygulamadan oluşan arsa vasıflı parseller 18. madde uygulamasına girmekte ve bu uygulamanın encümen kararında daha önce uygulamaya girdiği belirtilerek DOP kesilmemesi yönünde karar alındığı ve uygulamada DOP kesintisi yapılmadığı anlaşılmaktadır. Bedelli terkten oluşan arsa vasıflı parsellerden ve yeşil alan ve çocuk bahçesi vasfı ile belediye adına tescilli parsellerden DOP kesintisi yapılıp yapılmayacağı hususundaki görüşünüz DOP alınması gerekir ise Kadastro Müdürlüğü olarak encümen kararının düzeltilmesini isteyebilir miyiz? ( Burada benim görüşüm bedelli terkten oluşan arsa vasıflı parsellerden ve yine bedelli olarak yeşil alan ve çocuk bahçesi vasfı Belediye adına tescil edilen parsellerden DOP alınması gerektiği yönünde)
2- Yine daha önceki yıllarda İmar Kanununu 15. ve 16. maddelerine göre bedelsiz olarak yola terk edilerek arsa vasıflı parseller ile yine terk edilmesi gerekirken terk edilmeden yeşil alan ve park vasıfları ile parsel numarası alarak Belediye adına tapuya tescil edilerek parseller oluştuğu ve bu parseller 18. madde uygulamasına girerek ve bu uygulamanın encümen kararında daha önce uygulamaya girdiği belirtilerek DOP kesilmemesi yönünde karar alındığı ve DOP
kesilmediği görülmüştür. Burada yeşil alan ve park vasıfları ile Belediye adına tescilli parsellerden DOP kesintisi yapılıp yapılmayacağı hususundaki görüşünüz ü bildirirseniz sevinirim. ( buradaki benim görüşüm arsa vasıflı parsellerin 15 ve 16 ya göre ki terkleri DOP dan fazla olduğundan DOP alınmaması doğru olduğu ancak yeşil alan ve park vasıfları ile Belediye adına tescilli parsellerden DOP kesintisinin yapılması gerektiği görüşündeyim.)
3- yine önceki yıllardaki uygulamada (encümeninde 15 ve 16 olduğu belirtilmemiş ancak beyannamesinde parsel maliklerinin imzası alındığından 15 ve 16 olduğu kanatiyle) bedelli veya bedelsiz belirtilmeden terk edilmesi gerekirken terk edilmeden Yol vasfı ile ve park vasfı ile parsel numarası verilerek tapuya Belediye adına tescil edilen parseller ve arsa vasıflı oluşan parseller 18. madde uygulamasının encümen kararında DOP kesintisi yapılmaması yönünde karar alındığı ve DOP kesintisi yapılmadığı anlaşılmıştır. Yol vasıflı ve park vasıflı Belediye adına tescil edilen parsellerden DOP kesintisi yapılıp yapılmayacağı hususundaki görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.054 saniye
Geliştiren: Kunena Forum