Yola terk

5 yıl 11 ay önce #7273 Yazan: erdaler
İmar planı içerisinde, ayrık nizam imarı olan, cinsi tarla, ara bir parsel, cephesi 11.44 m ve her iki yanındaki parsellerde yapılaşma tamamlanmış. Söz konusu parselin ön kısmından, mevcut imar planına göre yola terki bulunmakta, yan komşu parseller yola terklerini yapmış ve yol fiiliyatta kullanılmaktadır. Parsel sahibi harita mühendisine yola terk dosyasını hazırlatıp, kendi rızası ile bedelsiz olarak terk için belediyeye başvurusunu yaptığı halde, encümen parsel cephesinin 12 m'den dar olması sebebiyle bedelsiz terk işlemini yapmak istememektedir. Bu konudaki görüşünüz nedir? Şimdiden teşekkürler.
Ek Dosyalar:

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

5 yıl 11 ay önce #7284 Yazan: hkocak
Sn. "erdaler" dikkatine;

Parselin cephesi 11,44 m2. belediye 12,00 m2 olmadığı için terke izin vermiyor... İyi de, bahsettiğiniz yer pek plânsız bir yere benzemiyor. Peki yan parsellerin de oluşturulabildiği bu plânı kim yaptı da, bu plâna uygun arada kalan parsele belediye izin vermiyor?

Belediye yola terke izin vermiyorsa, fiilen oluşan o yola, mal sahibi parselinin etrafına bir tel örgü geçirsiz, gerisini plânı yapıp sonra terk işlemine izin vermeyen belediye düşünsün. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.063 saniye
Geliştiren: Kunena Forum