Farklı Dop Kesintisi

5 yıl 10 ay önce #7308 Yazan: harunmap
Merhaba,

1-)18 uygulamasına ait bir dosyada ilgili belediyenin kadastro ve imar yollarını belediye adına tescil etmek istediği ve kadastro yollarının ihdasından dop kesip, imar yollarının ihdasından dop kesmediği görüldü.
2-) Uygulama sahası içinde kalan bazı parsellerden dop kesintisi yapılıp, bazı parsellerden dop kesintisi yapılmadığı görüldü. (Dop kesintisi yapılmayan parseller daha önce 15-16 ya göre %5-15 lik kesintileri olan parsellerdir ve dosyanın dop u %36 dır.
Yukarıda belirtilen sebeplerin Danıştay tarafından iptal sebebi olduğu üst yazı ile ilgili belediyeye bildirildi. Belediye tarafından 1. maddeden vazgeçildi ancak 2. madde için hangi parsellerden dop kesilip kesilmeyeceği ile ilgili belediye tarafından encümen kararı alındığı (%36 ya tamamlanana kadar kesinti yapılmadan) ve üst yazı ile de bunun belirtilip böyle tescillenmesi üzere kadastro müdürlüğüne iletilmesi halinde(Danıştay tarafından iptal sebebi olmasına rağmen belediyenin böyle bir karar alıp) işlemin tescil edilmek üzere tapu müdürlüğüne gönderilmesinde kadastro müdürlüğü açısından bir sakınca var mıdır?

Teşekkürler.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

5 yıl 10 ay önce #7311 Yazan: hkocak
Sn. "harunmap" dikkatine;

Belediyenin yaptığı hatalı bir uygulamadır. Dava açılması halinde İdare Mahkemesi ve Danıştay tarafından iptal sebebi sayılması mümkün. Ama diğer taraftan Danıştayın diğer bazı kararları da, yetkinin belediyede olduğu, Kadastro Müdürlüğünün yalnızca teknik kontrolü yapması gerektiği (yani yalnızca BÖHHBÜY kapsamındaki kontrolü yapması gerektiği) yolundadır. O nedenle de; bence Kadastro Müdürlüğü üzerine düşen görevi yapıp, belediyenin uygulamasının hatalı olduğunu hatırlatmış, belediyenin ısrarı üzerine, hatırlatma yazısının da yer aldığı dosyayı Tapu Müdürlüğüne iletmesinde sakınca olmayacaktır.

Daha sonra dava açılır da uygulama iptal edilirse, Kadastro Müdürlüğünün sorumlu olmayacağını düşünüyorum. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: atay_bekir

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.102 saniye
Geliştiren: Kunena Forum