imar kanunu 18 madde

1 yıl 5 ay önce #7712 Yazan: recepboz
merhaba iyi gunler benim bir arsam var yaklaşık 10 yıldır arsa imar durumunda 18 madde sınırı yazıyor normalde terkleri ve dop kesintisi falan hepsi yapılmış buraya inaşşat ruhsatı yasal olarak nasıl alabirim.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

1 yıl 5 ay önce #7713 Yazan: hkocak
Sn. "recepboz" dikkatine;

Parselinizden terklerin ve DOP kesintisi yapılmış diyorsanız, o parsel artık bir imar parseli demektir.

Öncelikle belediyeye başvurup parselinizin, İmar Kanununun 18'inci maddesi uygulaması görüp görmediğini öğrenin, eğer 18'inci madde uygulaması görmüş ise imar plânının öngörüsü doğrultusunda yapı yapmanıza engel yok demektir.

18'inci madde uygulaması görmemiş olsa bile, yine aynı Kanunun 15 ve 16'ncı maddeleri gereğince terkler yapılmış mı onu sorun. 15 ve 16'ncı madde gereğince işlem görmüşse yine imar parseli oluşmuş demektir ve de yine imar plânının öngörüsü doğrultusunda yapı yapmanıza engel yok demektir.

Bütün bunları öğrenmek için başta da söylediğim gibi belediyeye başvurup, parselinizin durumunu öğrenmeniz gerekir. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

1 yıl 4 ay önce #7714 Yazan: recepboz
öncelikle yanıtınız için teşşekür ederim belediye ile görüştüğümde parsel için imar planında 3194 sayılı imar kanunun 18. madde uygulaması içerisindetaks:0,24 ayrık nizam 2 kat komnut alanında kalmaktadır ancak 18 madde uygulaması yapılmadanimar izni verilmemektedir.ve bu cevabı yaklaşık 5 yıldır aynı şekilede söylemektedirler ve herhangi bir gelişme yok -bununla ilgili mahkemeye basvurabilirmiyim yada ruhsat almanın başka yolu yokmu teşşekür ederim şimdiden.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

1 yıl 4 ay önce #7715 Yazan: hkocak
Sn. "recepboz" dikkatine;

Bir parsele yapı yapabilmeniz için o parselin imar parseli olması gerekir. Sizin parselin bulunduğu yerde imar plânı var ama henüz uygulanmamış. Uygulama İmar Kanununun 18'inci maddesinin uygulamasıyla olur. Belediye bunu resen yapar. Çeşitli nedenlerle bunu geciktirebiliyorlar. 18 uygulamasının yapılması için dava açma yoluna gidilmez ama şu ki, belediye ile görüşüp, bir an önce uygulamanın yapılması konusunda görüşmeler yapabilirsiniz.

Bir de, eğer sizin parselinizin tekabül ettiği imar adasındaki diğer parsellerin çoğunluğu İmar Kanununun 15 ve 16'ncı maddeleri uygulanarak oluşmuşsa siz de aynı maddeleri uygulatarak imar parselinize kavuşabilirsiniz.

Siz en iyisi sorununuzu, bulunduğunuz yerde serbest çalışan bir harita mühendisi ile görüşün, benim yazdıklarımı da kendisine iletin, o bir baksın. Sizin parselinize 15, 16 uygulanıp uygulanmayacağı konusunda bilgilendireceğini düşünüyorum. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: recepboz

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.154 saniye
Geliştiren: Kunena Forum