18 uygulanmış alanda parsel tekrar uygulamada yeşil alana alınır mı

5 ay 1 hafta önce - 4 ay 3 hafta önce #7842 Yazan: anamurahmet
Herkese merhaba. Harita mühendisiyim kamuda 30 yıl görev yaptım. Bir konuda takıldım. Kendimize ait bir kadastro parseli varken ...... Büyükşehir belediyesi hal merkezi olarak ayırdığı bir alanda 18. Madde uygulaması yaptı ve bizim parselimizi kendine ait olan parselin hemen köşesine koydu. Yani yine hal alanı içinde kaldı. Daha sonra bölgede 1/5000 ve 1/1000 ölçekli planlar yapıldı ve bize ait parseli planda yol ve yeşil alana almışlar. İtiraz ettim ret edildi. Bu işlem yasal mıdır? Bizim haklarımız gasp edilmiş olmuyor mu? Nasıl bir dava açabilirim? Emsal karar olarak bildiğiniz var mı? Yardımlarınız için teşekkür ederim

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

4 ay 3 hafta önce - 4 ay 3 hafta önce #7844 Yazan: hkocak
Sn. "anamurahmet" dikkatine;

18 uygulaması yapılan bir yerde; sonradan plân değişikliği Yapılması mümkündür. Değişiklik; plân ana kararlarını, sürekliliğini, bütünlüğünü, sosyal ve teknik altyapı dengesini bozmayacak nitelikte, kamu yararı amaçlı teknik ve nesnel gerekçelere dayanmalıdır. (Dayanak; Mekânsal Plânlar Yapım Yönetmeliği md:26/1)

Sizin parseliniz ikinci uygulamaya; imar parseli olarak girip, yol ver yeşil alanda kalmış Size en yakın bir yerden yeni bir imar parseli tahsis edilmesi gerekirdi. Yeni bir parsel tahsisi yapılmamışsa, kamulaştırma bedeli ödenmeli idi.

Yeni bir parsel tahsisi var ise, durumu öğrendiğiniz andan itibaren 60 günlük süre içerisinde İdare Mahkemesinde dava açmanız gerekir. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.106 saniye
Geliştiren: Kunena Forum