ormanın tescili

9 yıl 7 ay önce #2802 Yazan: sinan
Sayın Başmüfettişim Hüseyin Koçak Bey;
2 tane sorum olacak;
1. Maliye hazinesi adına "orman" niteliği ile tescili bulunan parselin tapu kütüğündeki " 45 senedir .......nın zilyedindedir" şeklindeki beyan daimi ve müstakil hak sınıfına girer mi?
2. Mahkeme kararı ile hükmen "orman" niteliği ile tescil olmuş parseller kesinleşen orman kadastro haritasına göre kısmen veya tamamen 2b alanlarında kalmaktadır. 2b alanlarının tescilini yaparken orman nitelikli bu parsellerin kütük sayfaları kapatılır mı? Teşekkürler.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 7 ay önce #2805 Yazan: hkocak
Sn. "sinan" dikkatine;

1) Ormanlar üzerinde zilyetlik olmaz... Dolayısıyla 45 senedir zilyet yazıyor diye müstakil ve daimi haktan bahsedilemez.

2) Vasfı "orman" olan taşınmazın tamamı 2/B sahası olarak belirlenmişse, tapu kütüğü sayfası kapatılmaz, sadece "cinsi" sütunu değiştirilir.

3) Vasfı "orman" olarak tescilli olan parsel, kısmen 2/B sahasında kalıyorsa, parselin orman içinde kalan kısmı ile 2/B sahasında kalan kısmı ayrılır. Kütük sayfası kapatılır ve de orman olan kısım ile 2/B sahası olan kısımlar yeni parsel numaraları ile yeni kütük sayfalarına kaydedilir. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: sinan

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 6 ay önce #2998 Yazan: Mehmet uzuner
Sayın Koçak öncelikle sizlere teşekkürlerimi arz ediyorum...

Size bu konuda daha önce soru sormuştum fakat şuan ki durumumuz oldukça ilerlemiş durumda.Sizde iyi bilirsiniz ki 2013 yılında orman kadastrosu başlamıştı ve sarı alan yerlerin tapusu var ise tapusu olanlara Kadastro Kanunu’na eklenen EK-5’inci madde gereğince bu taşınmazlar geri verilecekti ...Geldiğimiz şuan ki durum ise kadastro tamamlandı, düzenlememiz yapıldı ve şuan bedelsiz iade alabilmek için talimat beklediğimizi öğrenmiş durumdayız.

Soruma gelecek olursak bu talimat sizce çok süre alır mı? Şimdi tek sorunumuz bu kaldı.
Şimdiden Teşekkürlerimi arz ediyorum saygılarımla iyi çalışmalar Hüseyin bey

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 6 ay önce - 9 yıl 6 ay önce #3000 Yazan: hkocak
Sn. "Mehmet uzuner" dikkatine;

Orman haritasında sarı alan olarak kalan yerlerin bedelsiz iadesi diye bir şey yoktur. Eğer o yerde kadastro çalışması yapılıyor ise o çalışmalar sırasında koşullar uygun ise o kişi adına tahdit ve tespit yapılır ve de skı ilânına o kişi ya da kişiler adına çıkar... Sizin ifadenizden kadastronıun tamamlandığını anlıyorum, yani tespit sizin adınıza yapılmamış, kimin adına yapıldı ki siz bedelsiz iade bekliyorsunuz?

Bedelsiz iade; daha önce tapulandığı halde orman içinde kalan ve en son 2/B sahası olarak ayrılan yerler için geçerlidir... Eğer SARI alanda çalışma yapılmış askı ilânına alınarak kesinleşmiş ise, o yerin bedelsiz dağıtımı söz konusu değildir. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 6 ay önce #3003 Yazan: Mehmet uzuner
Sayın üstadım konuyu daha yalın bir şekilde anlatmam gerekiyor sanırım (yanlışlarım var ise lütfen aydınlatın)

1946 yılında İsmet İnönü 4785 sayılı yasa gereğince 50 dönüm olan Beykozdaki arazimizi (orman olmamasına rağmen) ormandır diyerek tarafımıza tebligat bile yapılmadan elimizden alınıp kamulaştırılmasız el atılmıştır. Bu netice sonucunda 'OSMANLI TAPULARIMIZIN' mahkemece geçerli olduğunu fakat orman olmasından dolayı kabul edilemez bulmuştur.Fakat arazimizin 5 dönümü revizyon görmüş geri kalan 45 dönümü revizyon görmemiştir.Dolayısı ile revizyon görülmemiş alanlarda süre aşımı yoktur...(yanlışım varsa düzeltin lütfen) biz 6292 sayılı kanunun 7.maddesi gereğince (4) Bu maddeye göre ilgililerine iade edilmesi gereken taşınmazlardan orman olduğu iddiasıyla Orman Genel Müdürlüğünce açılan davalar sonucunda orman niteliğiyle Hazine adına tescil edilen, fiilen orman niteliğinde olan veya bu nedenle dava açılması gereken, ağaçlandırılmak üzere Orman Genel Müdürlüğüne tahsis edilen, kamu hizmetlerine ayrılan veya bu amaçla kullanılan, özel kanunlar gereğince değerlendirilmesi gereken veya Maliye Bakanlığınca belirlenen taşınmazlar ilgililerine iade edilmez. Bu taşınmazların yerine, idarece belirlenen ve ilgililerince itiraz ve dava konusu edilmeksizin kabul edilen rayiç bedelleri ödenebilir veya rayiç bedellerine uygun taşınmazlar verilebilir. Bu yasa metnine dayanarak rayiç bedellerine uygun tapumuz ile eşleşen (sarı alan) diye adlandırılan yerlerden kadastro geçirip bütün düzenlemelerimizi yapmış bulunmaktayız .

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Orman Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, 3402 sayılı Kadastro Kanununun Ek 5 inci maddesine göre, henüz orman kadastrosu yapılmamış olan ormanların kadastrosunun yapılarak orman sınırlarının belirlenmesinin yanı sıra, kültür arazisi olması nedeniyle bu çalışmalar sonucunda orman sınırları dışında kalan 'eski tapulu ya da tapusuz taşınmazların' da kadastrosu yapılacak. Ayrıca, daha önce yapılan kadastro veya tapulama çalışmaları sırasında tespit dışı kalan yerlerdeki ormanların, orman kadastrosu yapılacak.

Yapılacak orman kadastrosu sonucunda, 'orman olmadığı gerekçesiyle orman dışında kalan eski tapulu ya da tapusuz taşınmazlar kadastro sonucu tapuya bağlanacak.' Denilmiştir

Bahsetmiş olduğum konu 6292 sayılı kanunun ilk 3 fıkrasında belirtilen 2b/2a konusu değildir .Rayiç bedeli eşdeğer olan bir arazidir ve bu tür bir arazinin verilebileceği söylenmektedir .

Lütfen konuyla ilgili yanlış bilgim var ise düzeltiniz engin bilginize ihtiyacım var.saygılarımla üstadım

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.084 saniye
Geliştiren: Kunena Forum