Orman sayılır mı, sayılmaz mı?

9 yıl 5 ay önce #3037 Yazan: ytoylan
Orman sınırları dışında sahipli 4 hektar bir alanda Fıstık Çamı ve Kızılçam karışık ormanı bulunmaktadır. Fıstık çamı karışıma katılım oranı yüzde 51, Kızılçam ise yüzde 49 dur. Eğimi yüzde 90 olan bu alan orman sayılır mı ?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 5 ay önce #3040 Yazan: hkocak
Sn. "ytoylan" dikkatine;

Orman sınırları dışında dediğinize göre o parselin Devlet ormanı olmayan yerde kalıyor, dolayısıyla orman değil demektir. Şu anda tapu da hangi vasıfla tescilli ise o parselin durumu o demektir. Bir yerin "orman" olarak belirlenmesi, Orman Kadastro Komisyonları marifetiyle olur. (Zaten bahsettiğiniz ağaçların orman sayılıp sayılmayacağını değerlendirecek olan da aynı komisyondur.)... Siz o parselin orman olmasını istiyorsanız özel orman olur ve bunun için Orman Bölge Müdürlüğüne başvurmanız gerekir. Değerlendirecek olan onlardır... Yok orman olmasını istemiyorsanız, şu anki hali ile de orman dışında kaldığına göre, daha sonra orman yapılır mı diye endişe etmeye de gerek yok.

Bir diğer husus da o yerin orman dışında kaldığını neye dayanarak söylüyorsunuz? O yerde orman kadastrosu kesinleşip tapuya tescil edilmiş ise tamam. Ama daha orman kadastrosu yapılmamış ise orman tahdit haritalarında kalıp kalmadığını öğrenmek için de Orman Bölge Müdürlüğüne başvurmanız gerekir. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: ytoylan

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.075 saniye
Geliştiren: Kunena Forum