Orman şerhi olan tapunun satışı hakkında

9 yıl 5 ay önce #3091 Yazan: groll
İyigünler birşey sormak istiyorum.Bize miras kalan bir tarla vasıflı taşınmazın üzerinde ''orman şerhi''mevcuttur.Orman müdürlüğünde baktığımızda tarlanın yarısı orman sınırları içinde kalmaktadır.Gerçekte ise tarlanın tamamı ağaçlarla kaplıdır.Şerh 1997 yılında koyulmuş ve herhangibir dava açılmamış.Tapu hala bizim adımıza tarla olarak gözükmektedir.Biz veraset çıkardıktan sonra tapuya intikal için başvurduk ve tapu müdürü telefonlarımızı aldı ve araştıracağını söyledi(Belli ki kendide muallakta kalmış).Bu şerhle birlikte tapumuzun intikali ve satışı şerhli bir biçimde gerçekleşebilir mi? Tapunun üzerinde tedbir ya da satılamaz gibi bir şerh mevcut değil sadece orman sınırları içerisinde kalmaktadır gibi bir Orman şerhi mevcut.Yardımcı olursanız sevinirim..

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 5 ay önce - 9 yıl 5 ay önce #3092 Yazan: hkocak
* ORMANDA KALAN PARSELİN SATIŞI (Sn. "groll" dikkatine);

Bir parselin tapu kütüğünde; ormanda kaldığına dair belirtim olması o parselin intikaline ve de satışına engel teşkil etmez. Satış işlemi için düzenlenen resmi senette parselin ormanda kaldığının belirtilmesi gerekir. Yani alıcı, o parseln orman içinde kaldığını bilerek almış olur.

Parselin orman içinde kalıyor görünmesi, onun bedelini olumsuz yönde etkilemesi mümkündür. Orman içinde kalmayan kısmın bu durumda olumsuz etkilenmesini istemez iseniz şu şekilde de hareket edebilirsiniz... Önce Tapu Müdürlüğünde intikal işlemini yaptırırsınız. Sonra Kadastro Müdürlüğüne başvurarak parselin ormanda kalan kısmı ile dışında kalan kısmını ayırarak iki parsel elde edersiniz. (Ayırma işlemi için dışarıda serbest çalışan mühendise haritasını yaptırmanız gerekmiyor. Orman haritası esas alınarak bu ayırma işlemi Kadastro Müdürlüğü tarafından yapılabilir.) Oluşan parselin biri tamamen ormanda kalmış, diğerinin ise ormanla ilgisi kalmaz.

Bu şekilde iki parsel elde ettikten sonra, birini ya da her ikisini birden satabilir ya da üzerinizde kalmaya devam ettirebilirsiniz. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: bedrettin toy, groll

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 5 ay önce #3119 Yazan: groll
Çok teşekkür ederim cevap için.Tapu memuru aradı ve mahkeme açıcaksınız şerh için dedi.Sanırım o da bilmiyor yarın gidip yüzyüze görüşeceğiz bakalım ne olacak.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 5 ay önce #3121 Yazan: groll
Bu arada tapu memuru intikal ve satışı yapmamaya direnirse nasıl bir yol izlemeliyiz ?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 5 ay önce #3133 Yazan: hkocak
Sn. "groll" dikkatine;

Bahsettiğim husus Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün yayımlamış olduğu 09.05.2014 tarihli ve 2014/5 sayılı genelgesinde yer almaktadır. Onu hatırlatmalısınız. (Konu genelgenin 7'nci sayfa ( C) başlığında; 7, 8 ve 9'uncu sayfalarında yer almaktadır. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: groll

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 5 ay önce #3134 Yazan: groll
Çok teşekkürler tapumuzu biraz sıkıntı yaşasakta alabildik.Şimdi bakalım nasıl satıcaz :)

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.101 saniye
Geliştiren: Kunena Forum