Orman alanından çıkarılan arsanın tescili hk

9 yıl 4 ay önce #3250 Yazan: sulo1972
merhabalar
Üç ayrı tapu olarak orman arazisi içinde davası görülen tapulu yerlerden daha sonra iki adet tapu bilirkişi tarafından orman arazisinden çıkarılmıştır.Yerel mahkemede bunu onamıştır.
bu davanın bu şekilde sonuçlanması durumunda tapu tescili nasıl olur.
Tapu üzerinde iş galiyeciler de vardır . tapu sahibi adınamı tescili devam eder, yoksa üzerinde davaya müdahil olan kişileremi (işgaliyeciler tapu dışı satış ile arsada oturmaktadır)

saygılar

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 4 ay önce #3327 Yazan: hkocak
Sn. "sulo1972" dikkatine;

Davalı parsel tapulu dediğinize göre, birileri adına tapulu idi demektir. Dava, o yerin orman mı, yoksa değil mi olduğuna dair olduğu ve davalı olan üç parselden ikisi hakkında orman olmadığı yolunda karar verildiği anlaşılıyor... O yer orman değilse (ve de mahkeme kararında ayrıca özel bir belirtim de yoksa) halihazırda tescilli olan kişiler adına tescilli olmaya devam eder.

Mahkeme kararı gereğince yapılacak işlem şu olmalıdır; parsel davalı iken tapu kütüğünün beyanlar hanesinde "davalıdır" belirtimi yazılmış olmalıdır. Halen adına tescilli olan kişi, Mahkeme kararı ile Tapu Müdürlüğüne başvurup, tapu kütüğündeki "davalıdır" belirtimini kaldırtması yeterlidir. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.059 saniye
Geliştiren: Kunena Forum