Orman parselinde plan tadilatı olurmu acil!!!

9 yıl 4 ay önce #3311 Yazan: ümit
günaydın üstadım...
Maliye hazinesinin Orman parselinde belediye plan tadilatı yaparak o bölgede inşaat hafriyat atık alanı oluşturmak istiyor, mevzuat bakımından kurumlardan görüş soruyorlar.
Bu konu hakında bilgi verirmisiniz ? ben kadastro yönüyle soruyorum üstadım bizi bu konuda illgilendiren kısmı nereleri olabilir? sorguya cevap verirken yetkimiz dışında bir konuya girmemek için

belediye ve mücavir alan sınırları içinde ve dışında olması farkedermi ve söz konusu alanın çevre düzeni planı varsa o plana aykırı bir büyük ölçekli plan tadilatı söz konusu olurmu aklımda kaldığı kadarıyla olmuyor?veya çevre düzeni planı olmadan herhangi bir plan yapılabilirmi yapılırsada tadilat söz konusu olurmu ? çevre düzeni planının olmaması gibi bir durum söz konusu olabilirmi üstadım...

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 4 ay önce #3326 Yazan: hkocak
Sn. "ümit" dikkatine;

Ormanlar Anayasa ile katı kurallarla güvence altına alınmıştır. Dolayısıyla ormanlarda plân olmaz, plân tadilatı da olmamalıdır. Orman içinde "inşaat harfiyat atık alanı" oluşturulması da uygun olmaz. Konu orman olduğuna göre belediye/mücavir alan sınırları içinde olup olmaması da durumu değiştirmez.

Anayasanın 169/2'nci maddesi gereğince; ancak kamu yararının söz konusu olduğu durumlarda ormanlar üzerinde irtifak hakkı kurulabilir. Sorduğunuz soru da pek bu kapsamda gibi görünmüyor... Konunun özellik arz eden tarafı varsa, onları da yazarsanız konu biraz daha netleşir diye düşünüyorum. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 4 ay önce #3329 Yazan: ümit
üstadım
bize gelen imar planı konulu yazıda;
ön izin oluru gönderilen alan için hafriyat ve inşaat yıkıntı atıkları depolama tesisi alanının proje adının ''inşaat yıkıntı atıkları depolama sahası olarak tadile edilerek imar planı yaptırılacaktır demektedir belediyenin yazısında.
söz konusu yerle ilgili olarak kurumların kendi mevzuatı açısından Çevre Şehircilik il Müdürlüğünce 3194 sayılı imar kanunu ve ilgili yönetmelikleri açısından herhangi bir sakıncanın olup olmadığı sorulmaktadır.

ssayın üstadım bu konuda kadastro olarak bizim aramamız gereken veya ilgilendiren kısmı neler olabilir; bu konudaki sakınca için önem arz eden görüşler bizim tarafımızda varmıdır ... daha cok orman il özel ve çevre şehircilik görüşleri mi önemlidir?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 4 ay önce #3333 Yazan: hkocak
Sn. "ümit" dikkatine;

Belediyenin sorusu karşısında Kadastro Müdürlüğü konunun hangi yönünü değerlendirip de cevap yazacak doğrusu bir teşhis koymak zor. Bir tarafta (bir önceki katılımımda yazdığım) ormanlarla ilgili durum var, diğer tarafta imar plânı yapma, değiştirme yetkisi belediyelerde.

En fazla şu yapılabilir; Ormanlarla ilgili olarak bir önceki katılımımdaki hassasiyetleri hatırlatıp, o yönüyle bir sakınca görülmemesi halinde plân yapma ve tadil etme yetkisinin belediyede olduğu yazılabilir... Bu konuyla ilgili bu aşamada Kadastrocunun sorumluluğunun olmayacağını düşünüyorum. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: ümit

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 4 ay önce #3334 Yazan: ümit
teşekkürler üstadım

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.063 saniye
Geliştiren: Kunena Forum