tespit dışı kalan yerin kadastrosu

9 yıl 1 ay önce #3790 Yazan: senator41
Üstadım mrb...
766 ile tespiti yapılan ancak Orman İdaresinin itirazı ile mahkemeye intikal eden yer, mahkeme kararı ile orman olduğu gerekçesiyle tespit dışı bırakılmıştır.verilen karar tespit dışılığa dairdir...
daha sonra köyde geçen orman kadastrosu ile ilgili yer sarı alan içinde bırakılmıştır.ve orman olarak gösterilmemiştir.
Bu yerde geçici 8 madde ile kadastro müdürlüğünce kadastrosu yapılabilir mi?
saygılar Hocam....

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 1 ay önce - 9 yıl 4 hafta önce #3791 Yazan: hkocak
Sn. "senator41" dikkatine;

Yapılabilir... 766 sayılı Tapulama Kanunu gereğince yapılan çalışmalarda ormanlar kapsam dışıdır. O nedenle de genel sınır geçirilirken ormanlar dışarıda bırakılmakta ve genel sınır krokisinin dışına "orman" yazıldığı örneklerle çokça karşılaşılmaktadır... Daha sonra orman kadastrosu geçtiğinde de, bu yer orman dışında bırakılmışsa; orman sınırı ile genel sınırı krokisi arasında kalan ve uygulamada "tampon bölge" olarak adlandırdığımız yerlerin kadastrosu daha sonra yapılmaktadır.

Verdiğiniz örnekte zaten "tespit dışı" diyorsunuz. Kaldı ki orman yazıyor olsa bile; orman kadastrosu sırasında orman dışında bırakılmışsa Kadastro Müdürlüğü tarafından hu yerin kadastrosunun yapılmasında sakınca yoktur. Hatta özellikle yapılması gerekir... Bu çalışmalara Orman İdaresi de itiraz etmediği sürece sorun yok demektir.

Ancak, bahse konu yer genel sınır içerisinde bir bütün olarak "orman" olduğu gerekçesiyle "tespit dışı" olarak bırakılmış olsa bile o yerin "orman" olması gerektiğini düşünüyorum.

Sitenin "MAKALELER" Kategorisi, "ORMAN" sayfasında; "ORMAN KADASTROSUNUN KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YAPILMASI VE KÜLTÜR ARAZİLERİNİN DURUMU" Konulu bir makale yer almaktadır. Bu Makalenin (D) başlığını bir okumanızı öneririm. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.049 saniye
Geliştiren: Kunena Forum