OR-KA

8 yıl 4 ay önce #4907 Yazan: boon_tr_42
Selamlar
Orman Kadastrosu ve 2/b Uygulama yönetmeliği Tapulaması ve kadastrosu yapılmış yerlerde orman kadastrosu nasıl yapılacağı aşağıki maddede belirtilmiştir.
MADDE 19 – (1) Tapulama ve kadastrosu yapılmış yerlerde yapılacak orman kadastro çalışmalarında tapulama ve kadastro tespitlerine aynen uyulduğunda ve ölçme yapmaya lüzum kalmadığı tespit edildiğinde; tapulama ve kadastro sınır ve ölçülerinin aynen kabul edildiği yazılmak ve ayrıntılı tutanak tutulmak suretiyle tespit edilen sınırlar, orman sınırı kabul edilerek haritasında işaretlenir.
(2) Tapulama ve kadastrosu yapılmış yerlerde, ormana sınır tapulama ve kadastro parselleri, orman kadastro haritalarında mutlaka gösterilir.
(3) (Değişik:RG-27/12/2013-28864) Tapulama ve kadastro çalışmalarında yapılan tespitin vasıf tayini yönünden bu Yönetmelikte belirtilen kriterlere uygun olmaması nedeniyle tapulama ve kadastro tespitlerine aynen uyulmasının mümkün olmadığı hallerde;
a) Tapulama/kadastro, imar mevzuatı veya hükmen ilgilileri adına oluşturulan ve tapuda halen kişiler adına kayıtlı olan taşınmazlara ilişkin tapu kayıtları esas alınır.
b) Tapulu yerlerde bulunan ve tabii olarak veya ekim-dikim yoluyla yetiştirilmiş ağaçlık alanlar parsel bazında değerlendirilir. Ağaçlık alan; üç hektardan küçük olması halinde orman sayılmayan yer, üç hektar veya daha büyük olması halinde ise mülkiyet durumu esas alınmak suretiyle Devlet ormanı, amme müesseselerine ait orman ya da hususi orman olarak sınırlandırılır.
(4)(1) 3402 sayılı Kanunun 4 üncü maddesine göre sınırlandırma ve tespitleri yapılarak otuz günlük kısmî ilâna alınan orman alanlarında orman kadastrosu yapılmış sayılır.
Benim sormak istediğim
1-)Özel ve Hazine adına kayıtlı parsellerde 3 hektardan fazla ormanlık alan tespit edilirse bunun mülkiyet durumuna göre Devlet veya Özel orman olarak sınırlandırlılması yapılır deniyor.Sınırlandırılması yapılan özel ve ya devlet ormanı için ek-5 kapsamında kadastro tutanağı tutulamaıyacağı için bu tapulu yerlerde tespit edilen orman nasıl askıya alınacak.
2-) Tapulu yerlerlerdeki ormanın sınırlandırılması ile yani 19 madde ile tkgm 2014/5 sayılı Orman kadastrosu ve tescili genelgenin IV maddesinin Orman aleyhine bir durum tespiti halinde parağrafları çelişmektedir.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.088 saniye
Geliştiren: Kunena Forum