orka_devam eden mahkemeler

8 yıl 1 ay önce #5450 Yazan: ozgurkariyer
slm üstadım.
orka çalışması yapılan birimlerde mahkemelerden dava listesi istenmiştir. mahkemelerin dava dosyaları incelendiğinde davaların hemen hemen tümünde konu; kadastro paftasında orman, taşlık, kayalık, çalılık gibi yazılan tescil harici bırakılmış yerlerde tescil talebidir. sormak istediğim orman alanı sınırı çevrilirken davası devam eden bu gibi yerlerde nasıl bir sınırlandırma yapılacaktır? ormancı davalı bu yerleri ormanın içinde bırakabilirmi? yada sarı alanda kalan davalı bu yerler dava sonucu beklenmeden zilyetlik koşulları tutuyorsa zilyetlikten tescili yapılabilir mi? teşekkürler.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 1 ay önce #5460 Yazan: hkocak
Sn. "ozgurkariyer" dikkatine;

Öncelikle sarı alanlardan başlamak gerekirse; normal şartlarda ilk tesis kadastro yaparken, davalı bir yeri; davacı adına ya da başkası adına zilyetlikten yazabiliyor musunuz?... Yazamazsınız... Parselin sınırlandırmasını yapıp "davalı" belitimini yapmanız gerekir.

Orman haritasında yeşil renkli olduğu için orman olarak belirlenen yerler içerisinde davalı olanlar ise; her biri yine müstakil olarak sınırlandırılmalı, "edinme sebebi" bölümünde; orman haritasına göre orman içinde kaldığı yönünde belirtim yapılmalı ve yine "davalı" olarak sınırlandırılmalıdır. Konu hakkında davanın devam ettiği mahkeme bilgilendirilmelidir. Daha sonra dava, o yerin "orman" olduğu yolunda sonuçlanırsa, o parsel, Orman İdaresinin talebi üzerine orman ana parseli ile birleştirilir. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: ozgurkariyer

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.056 saniye
Geliştiren: Kunena Forum