orman ve zeytinlik alanı- gerçek kişi adına tespit

7 yıl 5 ay önce #6201 Yazan: kocatepee
1970 yılında muris adına "orman ve zeytinlik" niteliğiyle kadastro tespiti yapılıyor, itirazsız kesinleşiyor, daha sonra 1982 yılında orman kadastrosu sonucu taşınmazın orman olduğu saptanıyor, bu da itirazsız kesinleşiyor, 1992 yılında orman şerhi konuyor, mirasçıların bir hak talep etmesi mümkün müdür?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 5 ay önce - 7 yıl 5 ay önce #6202 Yazan: hkocak
Sn. "kocatepee" dikkatine;

1982 yılında yapılan orman kadastrosu ile orman içerisinde gösterilmiş olan bir yer ormandır ve özel mülkiyete konu olamaz. 1992 yılında konan şerh gereğince o yer hakkında mahkeme kararı geldiğinde tamamen ormana katılacaktır. Ormana katılmadığı sürece o şekilde kalır. Yani mirasçılara geçer, mirasçılar isterlerse bunu satabilirler ama bu satışı yaparken alıcı o yerin orman içinde kaldığını bildiği halde hala almayı kabul ediyorsa yapılabilir. (Tapu kütüğünde o yerin orman içinde kaldığına dair belirtim olduğu için satış işlemi sırasında alıcı Tapu Müdürlüğü tarafından bilgilendirilir.). Ama sonuç olarak o yer hakkında mahkeme kararı geldiğinde ormana katılacaktır.

Eğer o yer orman haritasında yer aldığı halde 2/B sahasında kalıyorsa o zaman; 6292 sayılı Kanunun 7'nci madde birinci fıkrası gereğince eski tapu sahibine (orman içinde kalmadan önceki tapu sahibine -ya da mirasçılarında- bedelsiz iadesi mümkün olabilir. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: kocatepee

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 5 ay önce #6206 Yazan: kocatepee
Sayın Hüseyin KOÇAK hocam, verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim, bu durumda kamulaştırmasız el atmadan söz edilebilir mi veya tapumuz mahkeme kararıyla iptal edilirse TMK 1007'den kaynaklı tazminat talep edebilir miyiz, taşınmazın ilk tapu kaydının kısmen orman niteliği de taşıması hakkımızı almamızı engeller mi, bir de 2/b sahasında kalıyorsa başvuru için süre koşulu olamdan halen iade talep edebilmek mümkün müdür?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 5 ay önce #6213 Yazan: hkocak
Sn. "kocatepe" dikkatine;

Bu durum kamulaştırmasız el atma kapsamına girmez. Orman sınırları içerisinde kalmış muamelesi görür. 1007 kapsamında dava açma keyfiyetiniz tabi ki vardır. Mahkeme neye hükmeder onu bilemeyiz... Parseliniz kısmen orman içerisinde kalıyorsa öncelikle orman içerisinde kalan kısım ile orman dışında kalan kısmın ayrılmasını talep edebilirsiniz. Orman dışında kalan ve ayrılma sonucu müstakil hale gelen parselinizle ilgili herhangi bir sorun yok demektir. Orman içinde kalan (ve ayırma sonucu müstakil olan) diğer parselinizle ilgili durum ise bir önceki katılımımda bahsettiğimin aynısıdır... Parseliniz 2/B sahasında kalıyorsa; o yerde 5831 sayılı Kanun gereğince çalışma yapılmış mı onu öğrenmeniz gerekir. Ve çalışma durumuna göre başvuru süreleri için de 6292 sayılı Kanunun 7'nci maddesine bakmanız gerekir. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: kocatepee

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.061 saniye
Geliştiren: Kunena Forum