GEÇİCİ 8. MADDE VE İDARİ YOLDAN TESCİL

6 yıl 2 ay önce #7107 Yazan: kmkorkmazz
Sayın üstadım;
Orman olduğu gerekçesi ile kadastroya tabi tutulmayarak tapulama harici bırakılan alanlarda, daha sonra orman sayılmadığı gerekçesiyle orman sınırı dışında bırakılan alanlarda geçici 8. Maddeye göre Kadastro çalışması yapılıp zilyetlik şartlarını sağlanması halinde direk vatandaş adına tespiti yapılabilecek veya kullanıcı olarak tespiti yapılabilecek yerlerde maliyenin idari yoldan tescil talebi olması halinde bu talep karşılanır mı? direk maliye hazinesi adına işlem görür mü? Saygılarımla.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 4 hafta önce #7197 Yazan: paşa60
güzel konuya değinmişsiniz , Yalnız hocam cevap vermemiş

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 4 hafta önce #7200 Yazan: hkocak
Sn. "kmkorkmazz" ve "paşa60" dikkatine;

Bilindiği üzere geçici 8'inci madde, daha önce tapulama ya da kadastro çalışmalarında genel sınır içerisinde bırakılan yerlerde yapılmaktadır. Geçici 8'inci madde gereğince yapılan çalışmalarda da vatandaş adına zilyetlikten yer yazılmaz. Vatandaş adına yer yazılabilmesi için tapu kaydının bulunması gerekir.

Eğer bahse konu yer daha önce orman olduğu gerekçesiyle genel sınır dışında bırakılmışsa, o zaman zilyetlikten vatandaş adına yazılması mümkündür.

Her iki durumda da, (yani daha önce genel sınır içinde kalıp da geçici 8'inci madde uygulaması yapılması gereken yerler olsun, gerekse genel sınır dışında olsun her durumda Maliye hazinesinin talebi olursa idari yoldan tescile engel bir mevzuat yoktur. Talebin karşılanması gerekir. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: paşa60

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.056 saniye
Geliştiren: Kunena Forum