2/B arazisi diyerek Milli Emlak tarafından satılan arazi hakkında

6 yıl 2 ay önce #7121 Yazan: huseyinbulak
HÜSEYİN BEY 70 YILDIR ZİLYETLİĞİ ELİMİZDE OLAN İÇERİSİNDE ZEYTİN VE FISTIK AĞAÇLARI OLAN HALEN BAKIMLI TAPUSUZ ARAZİLERİMİZ BULUNMAKTADIR.
2013 YILINDA KİLİS İLİNDE ORMAN KADASTROSU İŞLEMİ YAPILDI. YAPILAN İŞLEM SIRASINDA BİZLER KÖYDE YAŞAMADIĞIMIZ İÇİN KÖY MUHTARI BİZİM OLAN BAZI TAŞINMAZLARI SAHİPSİZDİR DİYE GÖSTERMİŞ VE O BÖLGELER HAZİNE ADINA KAYIT ALTINA ALINMIŞ. ÖRNEĞİN ESKİDEN TEK PARÇA FISTIK AĞACI OLAN ARAZİ 3 PARÇAYA BÖLÜNMÜŞ VE ORTA BÖLÜMÜ ORMAN DİYE HAZİNEYE DİĞER İKİ PARÇAYI İSE ŞAHSA TAPU ETMİŞLERDİR. BÖYLE İLGİNÇ PARÇALAMA İŞLEMLERİ YAŞANMIŞTIR.

ARAZİLERİMİZİN BİR KISMI ŞAHSIMIZA TAPU EDİLİRKEN TAPU EDİLMEYEN BÖLGELER İSE 2/B ALANI OLARAK İLAN EDİLDİ. SONRASINDA MİLLİ EMLAK TARAFINDAN SATIŞA ÇIKARILDI. BİZLERDE ATALARIMIZDAN KALMA ARAZİLER BAŞKASI TARAFINDAN ALINMASIN DİYE TAKSİT İLE MİLLİ EMLAK'TAN SATIN ALDIK.

SİZİN 2013 BASIMLI ORMAN KADASTROSU VE 2/B ÇALIŞMALARI KİTABINIZI ALIP KONU ÜZERİNDE BİRAZ ARAŞTIRMA YAPTIM. KİTABINIZIN 86. SAYFASINDA ORMAN SAYILMAYACAK YERLERİ BELİRTEN KANUN MADDESİNİ YAZMIŞSINIZ. BİZİM ARAZİLERİMİZDE ESASINDA BURADAKİ MADDELERE UYMAKTA. ÇÜNKÜ İÇERİSİNDE ORMAN İÇERİSİNDE YETİŞMEYEN AĞAÇLAR VAR VE ARAZİNİN DÜZENLİ OLARAK BAKIMLARI YAPILMAKTA.

Medeni Kanun’ un 713. Maddesi: “Tapu kütüğünde kayıtlı olmayan bir taşınmazı davasız ve aralıksız olarak yirmi yıl süreyle ve malik sıfatıyla zilyetliğinde bulunduran kişi, o taşınmazın tamamı, bir parçası veya bir payı üzerindeki mülkiyet hakkının tapu kütüğüne tesciline karar verilmesini isteyebilir. demektedir.

DEĞERLİ HOCAM SORUM ŞU;

10 YILLIK ZAMAN AŞIMI SÜRESİ DOLMADAN ORMAN KADASTRO TESPİTİNE İTİRAZ DAVASI AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUZ. ZİLYETLİĞİ 70 YILDIR ELİMİZDE BULUNAN VE TANIKLARLA DA SAHİBİ OLDUĞUMUZU İSPAT EDEBİLECEĞİMİZ ARAZİLERİMİZİ DAVA YOLU İLE HAZİNEDEN GERİ ALMA ŞANSIMIZ VAR MIDIR?
ELİNİZDE BENZER DURUM İLE AÇILAN DAVA VEYA YARGITAY KARARI VAR MIDIR?
EN AZINDAN ÖNERİLERİNİZİ ÖNEMLE BEKLİYORUM.
Ek Dosyalar:

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 2 ay önce - 6 yıl 2 ay önce #7125 Yazan: hkocak
Sn. "huseyinbudak" dikkatine;

Öncelikle; bir taraftan 70 yıldır zilyediz diyorsunuz, diğer taraftan da köyde yaşamadığınızdan bahsediyorsunuz... Köyde yaşamıyorsanız zilyetliğiniz de kesilmiş olur. Zilyet adına yer yazılabilmesi için kadastro çalışmaları sırasında bizzat orayı kullanıyor olmak ve de bu zilyetliğin kadastro çalışmalarından 20 yıl öncesinden beri devam ediyor olması gerekir.

Bir yerin orman sayılıp sayılmayacağı konusundaki inisiyatif orman kadastro komisyonuna aittir. Komisyon orayı orman olarak belirlemiş. Elbette dava açma hakkınız var ama sonuç ne olur konusuna cevap verilemez. Kararı verecek olan hakimdir, takdirine karışılmaz. Siz dava açmayı düşünürseniz bütün iddialarınızı mahkeme huzurunda dile getirmeniz gerekir. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.115 saniye
Geliştiren: Kunena Forum