cins değişikliği

9 yıl 3 ay önce #3534 Yazan: cakirko
belediyemize başvurulan cins değişikliği dosyasında, yapı vaziyetinde hem komuşu parsele hemde yola tecavüzlü.. ama yapı kullanma izin belgeside daha yeni verilmiş böylede bir durum var. normalde yapının ilk yapı kullanma belgesi 1970li yıllara dayanıyor ozamanları kısmi iskan verilmiş, 2015 ocak ayında da diğer kalan bağımsız bölümler için iskan verilmiş. sorum şu: biz bu dosyayı bu şekilde onaylayabilirmiyiz yoksa farklı bir yol mu izlemeliyiz.. teşşekkürler..
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: Şükrü MERCİMEK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 3 ay önce #3536 Yazan: hkocak
Sn. "cakirko" dikkatine;

Belediyeci olduğunuzu belirttiğinize göre onaylayıp onaylamama yetkisi size aittir. İsterseniz onay vermeyebilirsiniz. Ya da onay verip ona göre küçük çaplı bir plân değişikliği ile tecavüzlü binayı kurtarabilirsiniz. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: Şükrü MERCİMEK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 3 ay önce #3539 Yazan: cakirko
Hüseyin Bey öncelikle zaman ayırdığınız için teşekkürler..şimdi şöle bir durum var kadastroda kontrol muh. ile baktığımızda da parsellerde herhangi bir kayma vs yok..bu adanın imar durumu bitişik nizam anladığım kadarıyla bitane yapı tecavüzlü imal edilmiş zamanında ve sonra hep o şekilde kaymış ada boyunca..belediyeden de o yıllarda iskanları verilmiş..şöle bişi olabilrmi; tecavüzlü bir şekilde onaylayıp tapu kütüğünde tecavüzlüdür diye şerh düşer mi..yada hukuki açıadan ileride vatandaş dava açarbilirmi yada ne gibi yaptırımları olabilir..?
tekrar teşekkürler..!
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: Şükrü MERCİMEK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 3 ay önce #3540 Yazan: hkocak
Sn. "cakirko" dikkatine:

Cins değişikliği işlemi tescil öncesi Lisanlı bürolar ya da (bu büro kurulmamışsa) Kadastro Müdürlüğü tarafından ölçülmektedir. Bu sırada binanın tecavüzlü durumu belirlenir ve de tapu kütüğüne tecavüzlü belirtimi yapılmak suretiyle cins değişikliği işlemi yapılabilir. Siz belediye olarak onay verdiğiniz sürece Tapu Kadastro yönüyle işlem sonuçlandırılır.

İşin aslına gelecek olunursa; acaba ilk bina gerçekten tecavüzlü mü idi. Yoksa, kadastro paftaları eski olup da bu paftalar üzerinden sayısallaştırma yapılmak suretiyle elde edilen değerler nedeniyle binalar tecvüzlü imiş gibi bir duruma mı düştü. Bunu bir netleştirmek gerekir. Özellikle kadastro paftaları eski tarihli ise; 3402 sayılı Kanunun 22/a maddesi gereğince yenilenmesi talebinde bulunmanızı öneririm. (Sizin önerinizle hemen yenilenmez ama en azından hatırlatmış olursunuz, belki de bir başlangıç olur.) ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: Ümit KUŞGÖZ, Şükrü MERCİMEK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.046 saniye
Geliştiren: Kunena Forum