kısmi cins değişikliği

8 yıl 5 ay önce #4848 Yazan: kinsiz
Bir parselde 4 ayrı blok 5 er katlı yapı yapılmaktadır. Bloklardan biri tamamlanarak belediyesince yapı kullanma izin belgesi verilmiştir. Bu parselde kat irtifakı kurulu değildir. Bu parselde tek blok olarak kısmi cins değişikliği yapılabilir mi ve kısmi kat mülkiyetine ve veya kat irtifakına geçilebilir mi. Şimdiden Teşekkürler. Not :Vaziyet ve bağımsız bölüm planları her blok için vardır.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 5 ay önce #4850 Yazan: MF_DEMİR
Sayın “kinsiz”

Bir taşınmaz üzerindeki bloklardan biri yapı kullanma izin belgesi (iskân ruhsatı diğer bir deyişle) almış ise ilgilisinin talebi üzerine cins değişikliği yapılabilir. Diğer bloklar da yapı kullanma aldıkça cins değişikliğine konu edilebilirler. Bina yapı kullanma izin belgesi almadan (inşaat öncesi taşınmaz arsa vasfındayken, proje üzerinden) kat irtifakı tesisi yapılabilir/yapılmalıdır. Bloklardan birinin veya birkaçının yapımından sonra kat mülkiyeti kurulamaz. Kat mülkiyeti tesisi ise yapı kullanma izin belgesi sonrası kat irtifakı kurulmuş olsun veya olmasın yapılacak cins değişikliği sonrası yapılabilir. Ancak blok bazında yapı kullanma izin belgesi aldıkça yapılacak cins değişikliğine müteakip kat mülkiyeti yapmak maddi ve iş yükü anlamında sıkıntı teşkil eder. Her blok bittikçe bir önceki kat mülkiyeti terkin edilip yeniden biten tüm bloklar üzerinden kat mülkiyeti için arsa paylarının düzenlenmesi gerekecektir. Bence en mantıklısı ve maddi anlamda en karlısı tüm bloklar için yapı kullanma aldıktan aldıktan ve cins değişikliğini yapıldıktan sonra tek seferde kat mülkiyeti kurmak olacaktır kanaatindeyim. Saygılarımla.

Musa Faruk DEMİR
Kontrol Mühendisi
Artvin Kadastro Müdürlüğü
www.artvinkadastro.gov.tr
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: nascey

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 11 ay önce #5680 Yazan: kinsiz
Kadastro Müdürlüğü 2010/4 genelgenin cins değ. bölümünün kat irtifakı kurulması şartıyla dediği 7-2 fıkrasını gerekçe göstererek işlemi geri çevirmektedir. Biten blok için cins değişikliği yapılamamıştır.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.081 saniye
Geliştiren: Kunena Forum