Proje ve Fiili Durumun Uyuşmaması

8 yıl 3 ay önce #5106 Yazan: haritamuh
Merhabalar Hocam.
Toki'ye ait bir parselde yapılacak olan cins değişikliği için hazırlanan Vaziyet Planı onaylanmak üzere Müdürlüğümüze(Çevre Şehircilik Müdürlüğü) gönderildi. Arazide yapılan kontrolde mevcut yapının projesine uymadığını, projede yer alan binaya ek yapılar yapıldığını tespit ettik. Vasfı "büfe" olan binaya yapılan eklemelerle pide fırını olarak kullanılan bir yapı inşaa edilmiş.
1.Vaziyet planı mevcut arazi durumuna göre yenilenmeli mi yoksa sadece projesinde büfe olarak görünen yapının cins değişikliği yapılacağından projeye uygun çizilmiş vaziyet planı mı onaylanmalıdır?
2. Vaziyet planı fiili duruma göre onaylanırsa ruhsatı olmayan bir binanın cins değişikliğinde belirlenmesine sebep olur mu?

Teşekkürler...
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: pamukkale

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 3 ay önce #5110 Yazan: hkocak
Sn. "haritamuh" dikkatine;

Birinci soru ile ilgili olarak hangi yolu seçileceği konusunda inisiyatif size aittir... Vaziyet planını, mevcut arazi durumuna göre yenilenmesini isteyebilirsiniz. Ama talep edilmiyorsa, yalnızca vaziyet planında görünen "büfe" için onaylayabilirsiniz.

Cins değişikliği yapılırken yapı kullanma iznini olması gerekir. O nedenle de fiili duruma göre vaziyet planını onaylayacaksanız, cns değişikliğine konu büyün yapılar için yapı kullanma izni verilmiş olarak cins değişikliği talebinde bulunulmalıdır. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: bedrettin toy, pamukkale, Şükrü MERCİMEK, haritamuh

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.063 saniye
Geliştiren: Kunena Forum