Ruhsatsız Yapının Cins Değişikliği

8 yıl 1 ay önce #5436 Yazan: haritacı47
Tesis Kadastrosu esnasında 2 Katlı Kargir Bina olarak tescil edilen ruhsatsız bir yapı var. Belediyece bu binaya ruhsat verilmesi için arsa olması şartı aranmaktadır. Taşınmaz malikinin talebi üzerine Bina yıkılmamış olmasına rağmen Yapılıdan Yapısız hale gelme işlemi karşılanabilir mi. Karşılanmaması durumunda nasıl bir yol izlenebilir.
Saygılar...

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 1 ay önce #5461 Yazan: hkocak
Sn. "haritacı47" dikkatine;

Tesis kadastrosu sırasında var olan binalar için kadastro ekibi "yapı kullanma izni" aramadan, doğrudan ölçüp siciline geçirmektedir. Uygulamada öğrendiğin kadarıyla belediyelerin bu tür yapıları takip edip ceza kesmektedir. Belediyeden olacak talep, cvar olan bina için "yapı kullanma izin belgesi" istemek olmalıdır. Buna karşı belediye de, binayı uygun görüyorsa "yapı kullanma iznini" vermeli; uygun görmüyorsa da, uygun olmamanın gereğini yerine getirmesi (yani gerek görürse yıkımına kadar karar) vermesi gerekir.

Parselin binasız olması şartının, inşaat ruhsatı için geçeli olması gerekir diye düşünüyorum... Acaba bir bilgi ya da iletişim eksikliği mi var. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 1 ay önce #5466 Yazan: haritacı47
soruda inşaat ruhsatı ile alakalı olduğunu belirtmiştim. Belediye kontrolleri yapıp kendisine eski yapı üzerinden de olsa ruhsat vereceğini söylemiş. Ancak tapudaki yapıyı arsaya çevirmesi istenmiştir.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 1 ay önce #5469 Yazan: hkocak
Sn."hartitacı47" dikkatine;

İlk sorunuzda "inşaat" sözcüğü geçmiyor. Ayrıca yeni sorunuzda; "Belediye kontrolleri yapıp kendisine eski yapı üzerinden de olsa ruhsat vereceğini söylemiş" diyorsunuz. Belediye eski yapıya yapı kullanma izni mi verecek, inşaat ruhsatı mı? Bunları bir kaç sözcük daha yazma zahmeti göstererek soru işaretine gerek kalmaksızın anlaşılmasını sağlamış olsanız... Mevcut yapıya ancak "yapı kullanma izin belgesi" verilebilir. Eski yapı olmasına rağmen inşaat izni verecekse, söylenecek söz; bu ne saçmalık.

2010/4 sayılı genelgenin 24'üncü madde 12'nci fıkrası; "Yapılıyken yapısız hale gelen cins değişikliği taleplerinde; kadastro müdürlüğü elemanları veya lisanslı büro teknik personeli tarafından zeminde gerekli inceleme yapıldıktan sonra değişiklik için tescil bildirimi düzenlenir." şeklindedir. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: pamukkale, çavuş55

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.046 saniye
Geliştiren: Kunena Forum