cins değişikliği talebi

7 yıl 10 ay önce #5887 Yazan: nurefsan
Sayın Üstadım;

1-)Daha önce köy olan ve köy yerkeşim sınırı çizilerek kesinleşmemiş olan yerde daha sonra 6360 sayılı yasa ile mahalleye dönüşen yerlerdeki taşınmazlarda 6360 sayılı yasanın geçici 1 maddesi 14. fıkrasındaki şartları sağlayan ilgili belediye tarafından uygunluk yazısı verilen cins değişilkliği talepleri karşılanabilirmi yoksa ilgili belediyden köy yerleşik alanı sınırının çizilerek kesinleştirilmesinden sonra cins değişkliği talebi karşılanabilir.

2-)Kesileşmiş köy yerleşik alanı dışında kalan ve 6360 sayılı yasanın kesinleşme tarihinden önce yapılmış olan konut amaçlı yapılar 6360 sayılı yasanın geçici 1 maddesi ve 14.fıkrasına göre belediye uygunluk yazısı ile cins değişikliği talebi karşılanabilirmi yoksa 3194 saylı kanunun plansız alanlar yönetmeliğine göremi değerlendirilecek.

Saygılar sunarım.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 10 ay önce #5890 Yazan: tekinharita
Köy yerleşim alanı içi veya dışı söz konusu olmadığı gibi bina konut - tarımsal veya hayvancılık amaçlı bina da olabilir. bina yola veya komşulara tecavüz etmiş bir yapı değilse Belediye kendi bünyesinde değerlendirme formuna uygun olarak değerlendirmesini yapıp yasa çıkmazdan evvel yapılan bina olduğundan parselin cinsi ....................... olması uygundur diyorsa yapılabilir. Tarımsal veya hayvancılık amaçlı Tesis , entegre tesis niteliğinde ise yapılmaz.Entegre tesis kararı tarım müdürlüğü bildirebilir.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: nurefsan

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.054 saniye
Geliştiren: Kunena Forum