Meyve Bahçesinde Cins Değişikliği İşlemi

7 yıl 9 ay önce #5905 Yazan: mapengineer
Saygılarımla...
Köy yerleşim alanı sınırlarında içersinde kalan. cinsi meyve bahçesi olan taşınmaz üzerinde İl Özel İdare kararı ile ifraz yapılacaktır, Kararda 3194 sayılı İmar Kanununa dayandırılarak çıkartılan Plansız Alanlar Yönetmeliğinin 44, ve 45, maddelerine göre sakınca olmadığı şeklinde ibare bulunmaktadır, Bu işlemde ifraz sonucu oluşmuş parsellerin cinsi arsamı olmalıdır, arsa olabilmesi için İl Tarım Müdürlüğünden yazı alınması gerekirmi yoksa eski cinsi olan Meyve Bahçesi vasfını korumalımıdır. Bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim üstadlarım...

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 9 ay önce #5908 Yazan: tekinharita
Sorunuzdan büyük şehir kapsamında olmayan bir il den olduğunuz anlaşılıyor. Köy yerleşik alanı sınırlarında kaldığı için Tarım müdürlüğü görüşü gerekmez. İl encümen kararı ile ifraz edildiğine göre ifraz sonucu oluşan parsellere eski cinsi ne ise o yazılır. İl encümen kararında veya il özel idaresinin bir üst yazısı ile cinsi ARSA olması uygundur deniyorsa cins tashihi harcı tahsil edilerek ARSA olabilir diye düşünüyorum. Eski cinsi ile işlemi bitirecek olursanız daha sonra burası meyve bahçesi değil ben arsa olmasını istiyorum diyecek olursanız LİHKAB a müracat etmeniz gerekir lihkab da İl özel idaresine soracaktır ve oradan gelen cevaba göre hareket edecektir.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 9 ay önce #5909 Yazan: serkanoz
Sayın mapengineer dikkatine
Bahsettiğiniz taşınmaz İl Özel İdare kararına göre ve de yerleşim alanı sınırları içerisinde olduğundan, taşınmaz ifraz sonucunda arsa vasıflarını taşyorsa, cinsi arsa yazılabilinir. Ayrıca taşınmaz tarım arazisi dışında kaldığından 5403 sayılı yasa kapsamı dışında olup, İl Tarım Müdürlüğünün Görüşüne gerek yoktur.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 9 ay önce #5910 Yazan: haritaciii87
Cinsini ifrazen oluşan tüm parsellere aktarman lazım.Arsa olabilmesi için o yerin bir planı olması lazım.Plansız Alanlara göre karar alındığına göre arsa olma ihtimali yoktur.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 9 ay önce #5912 Yazan: tekinharita
18.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ(DENİZLİ)................04-04-2016 TARİH 771493 sayılı yazısını temin ederek okuyabilirseniz sorunuz açıklığa kavuşacaktır.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 9 ay önce #5913 Yazan: KILIÇ
Köy Yerleşik Alanı ve civarı içinde İmar Planı bulunmayan parsellerin cinsinin arsa olması gerektiği kanaatindeyim. Halihazırda Köy Yerleşik Alanı içinde bulunan parseller cinsi ne olursa olsun (mera, mezarlık, harmanyeri, kışlak, vb hariç olmak üzere) özel imar rejimine (sit alanı, kıyı kanunu vb) tabi olmadığı ve kadastral yola cephesi bulunduğu sürece imar ve inşaat izni almaktadır. Köy Yerleşik Alanı ve civarı sınırı her ne kadar plansız olsa da imar sınırıdır. İmar Kanunu 27. maddesinin son fıkrasında belirtilen yönetmelikle halihazırda uygulanan durumun yasal zemine oturacağı kanaatindeyim

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.067 saniye
Geliştiren: Kunena Forum