İskandan ve Ruhsattan Fazla Kat Yapılmış Binada Cins Değişikliği

6 yıl 10 ay önce #6508 Yazan: ilkerbos
Tapu Sahibi Zemin+1.Normal Kat Şeklinde 2 Kat veya Dubleks Ev Şeklinde Ruhsat Aldığı Binasını Tamamlamış(2014 yılında) ve Yapı Kullanma İzin Belgesini de 2 Kat şeklinde almıştır.Daha sonra 1 Kat daha yaparak Binasını 3 katlı hale getirmiştir.2017 yılında da Yapı Kullanma İzin Belgesi İle beraber Cins Değişikliği Yapmak Üzere Büromuza başvurmuştur.
Kadastro Kontrol Memuru arkadaşımızın buradaki görüşü Parsele Projesine aykırı olarak 1 kat fazla yapıldığından Talep Tamamıyla Reddedilmelidir.
Çorlu Lihkab olarak bizim görüşümüz ise Malik 2 katın Yapı Kullanma izin Belgesini almış olduğundan Parselin 2 Katlı ev Olarak Cins Değişikliği İşlemi yapılır ve Projesine aykırı olarak Fazladan yapılan Kat ile ilgili Tescil Bildiriminde Açıklama Yapılır Şeklindedir.
Yardımlarınız için şimdiden Teşekkürlerimi Sunarım.

İlker BOSTANCI
Çorlu Lihkab.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 10 ay önce #6540 Yazan: 71excalibur71
İlker bey;
TKGM 2010/4 sayılı genelgenin 24. maddesi 6. fıkrasında sorunuzun cevabı mevcut. ancak fazla kat için tescil bildirimine açıklama yapmak ve kütükte belirtme yapmak gereksiz aynı zamanda kanunen mesnetsiz olur. belediye kaçak yapı şubesi yerine de kendimizi koymamak gerekir zaten.
kolay gelsin...

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.049 saniye
Geliştiren: Kunena Forum