Cins değişikliği

6 yıl 5 ay önce #6941 Yazan: gulizz
Tesis kadastrosu sırasında bir parselin tapu ve tutanakta vasfı "CAMİ ARSASI " olarak geçmektedir. Sınırlandırma hatasında ise "ARSA " olarak geçmektedir. Söz konusu parsel imar planı içerinde kalmakta olup vatandaş adına kayıtlıdır tapu da. İlgili belediye parselin cinsinin "ARSA " olmasında sakınca yoktur şeklinde encümen kararı almış olup parselin vasıf değişikliğini talep etmektdir.
1-Parselin cinsi "Cami Arsası " dan "Arsa " ya dönüşmesinde sakınca var mıdır? vasıfda cami kelimesi olunca tereddüt yaşattı.
2-Cami ifadesi olduğu için diyanete herhangi bir bilgi vermem gerekir mi?
3-Sınrılandırma da cinsi "arsa " tapu da "Cami ve arsası " yazdığı için hiç 2016/2 sayılı genelgeye göre düzeltme yapmadan cins değişikliği yapmamda sakınca var mıdır?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 4 ay önce #6965 Yazan: hkocak
Sn. "gulizz" dikkatine;

Belli ki parselin cinsi, sınırlandırma krokisine aykırı olarak yazılmış. Ve bu parselin vatandaş adına kayıtlı olduğundan da bahsediyorsunuz. (Cami yeri zaten vatandaş adına kayıtlı olmamalıdır.). 3 nolu maddenizde de belirttiğiniz üzere yazım hatası olduğu gerekçesiyle 2016/2 sayılı genelge gereğince düzeltilmesinde sakınca bulunmamaktadır... Eğer sınırlandırma tutanağında da "cami arsası" yazıyor olsa idi o zaman da, belediyenin yazısına binaen cins değişikliği yapabilirdiniz. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.080 saniye
Geliştiren: Kunena Forum