By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

riskli yapı belirtme tesisi

Daha fazla
11 yıl 1 ay önce #1834 Yazan: tevfik52
riskli yapı belirtme tesisi, tevfik52 tarafından oluşturuldu
öncelikle herkese kolay gelsin riskli yapılarla ilgili bir sorum olacak . arsa sahibi olmayan kütüğün beyanlar hanesinde ev ahmet e ait yazılı kısmına muhdesat sahibine riskli yapı belirme tesisi yapılırmı. kanunda ve yönetmenlikte bununla ilgili açık ve net bir şey yok. bu konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim

Lütfen sohbete katılmak için Giriş yap ya da Hesap açın.

Daha fazla
11 yıl 1 ay önce - 11 yıl 1 ay önce #1837 Yazan: hkocak
hkocak tarafından riskli yapı belirtme tesisi konusunda yanıtlandı
* RİSKLİ YAPI OLAN MUHDESATIN TAPU KÜTÜĞÜNDE BELİRTİMİ (Sn. "tevfik52" dikkatine)

6306 sayılı Kanun kapsamında riskli yapıları belirleme yetkisi, aynı Kanunda belirtilen İdareye (İdarelere) aittir. Kanunda ve Yönetmeliğinde; "riskli yapı belirtimi yapabilmek için o yapının bizzat vasfında yazılı olması gerekir gibi bir kural ya da muhdesat ise belirtim yapılamaz gibi bir istisna" bulunmamaktadır.

Esas olan binadır ve muhdesat da olsa ortada bir yapı vardır ve de bu yapı İdare tarafından riskli yapı olarak belirlenmiştir. Öyleyse tapu kütüğüne belirtim yapılmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Hatta bana göre belirtim yapılmaz ise sorumluluk doğabilir. ... Hüseyin KOÇAK
Son düzenleme: 11 yıl 1 ay önce Düzenleyen:hkocak
Şu kullanıcı(lar) teşekkür etti: tevfik52

Lütfen sohbete katılmak için Giriş yap ya da Hesap açın.

Sayfa oluşturma süresi: 0.088 saniye