miras hukuku

9 yıl 7 ay önce #2896 Yazan: ad2014
Üstadlarım kolay gelsin, benim sorum:
Anne dul olarak 1990 yılında dul ve çocuklu olarak vefat ediyor. Annenin oğluda 2000 yılında bekar, çocuksuz, kardeşsiz, anne ve babasız (2000 yılından önce vefat etmişler) olarak vefat ediyor.
Burada Annenin mirası bekar, çocuksuz ve kardeşsiz olarak vefat eden oğlunun dedelerinin, anneannesi ve babaannesinin çocuklarına mı (dayı, teyze, hala ve amcaya) kalır.
Yoksa sadece Annenin kardeşlerine mi (teyze, dayıya) kalır.
Üstadlarım benim görüşüm, burada miras ölüm anında geçtiği için miras ilk önce 1990 yılında çocuğa geçer, daha sonra çocuğun 2000 yılında bekar, çocuksuz, kardeşsiz, anne ve babasız olarak vefatı ile dedeleri, anneannesi ve babaannesinin daha önce vefat etmesinden dolayı çocuğun teyzeleri, dayıları, amcaları ve halarına mirasın kalması gerektiği görüşündeyim.
Üstadlarım bu durumda Annenin mirası için çocuğun bekar, çocuksuz, kardeşsiz, anne ve babasız olarak vefat etmesinden dolayı özel bir durum var mı.
Teşekkür ederim.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 6 ay önce #2902 Yazan: yyildirim02
1990 yılında ölen annenin tüm mirası 2000 yılında ölen çocuğundur. Miras 2. zümreye gider. yani baba tarafından ve anne tarafından dede ve ninelerine gider. onlar da ölü ise Baba tarafından amca ve hala, anne tarafından Teyze ve Dayı'lara gider.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 6 ay önce #2903 Yazan: yyildirim02
Sizin bu sorunuz, muristen önce ölmenin ne kadar önemli olduğunu da gösteriyor. 1990 yılında dul ölen annenin herhangi bir çocuğu olmasaydı veya ölen çocuğu kendisinden önce ölmüş olsa idi o zaman miras sadece annenin 2.zümresine gidecekti. Çünkü, Zümrelerde, muristen(miras bırakan) önce ölmüş olup da ALT SOYU OLMAYANLARIN miras bırakanla arasındaki hat göz önünde tutulmuyor. Bu yüzden koca tarafınında alt soyu olmadığından, ölen annenin babasına annesine onlarda yoksa kardeşlerine gidecekti. Çocuk sonradan öldüğünden miras çocuğun 3. zümresi olan amca, hala ve teyze ve dayıya gidiyor.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.130 saniye
Geliştiren: Kunena Forum