Tapu dışı alınan yere bina yapımı

9 yıl 4 ay önce #3231 Yazan: sulo1972
Selam

İstanbul ili Beykoz ilçesinde akrabalarımın önceden gelerek almış oldukları arazinin tapusunu kendi üzerine alarak o bölgede yerleşmişlerdir.
Bir kısmı orman arazisinde kalan birkısmıda kendi elde ettikleri tapu içerisindeki arsayı zaman zaman satarak bin konuta yakın bir mahalle oluşturmuşlardır.
Bu satışlar tapu dışı olup, tescilden işlem yapılmamışlardır.
Arsa içinden bir kısmını alarak Bina yapan şahıslar burada 50 yıla yakın zamandır ikamet etmekte ve belediyeye butun vergilerini kendi adına ödemektedirler.

Bu yerlerin bir kısmından kadastro geçmiş( orman arazisi içinde kalan yerlerden) bir kısmındanda kadastro geçmemiştir. Ama cadde sokak isimleri bina numaraları doğalgaz elektrik su vs işlemleri belediye nezninde mevcuttur.

Buraya yapılan inşaatlara belediyenin onayı ve yer sahiplerinin onayı mevcuttur. (zımmı onayı) Zaten arsa içinde olan bu kadar binaların yıkılması ile ilgilide bir talepleri yoktur.

Ama bu yerin başka bir şirkete satışı ile işleme başlanmış (kat karşılığı inşaat yapan bir firma) ve tapu devri konusunda sorun yaşanmış, firmaya noterden kat karşılığı sözleşmesi ile anlaşma yaparak arsanın tamamını üzerinden anlaşma yapılmıştır.(ormaniye ile ilgili arsa hissedarlarını bu firma temsil edecekmiş)

Bir kısım insanlar buna istinaden( orman vasfı tarafında binası olanlar) buna karşılık dava açmışlardır.dava halen devam etmektedir.(avukat aracılığı ile yürütülmekte kendi binasını almaya ve bu yerin orman vasfında olmadığını kanıtlamaya çalışmaktadırlar)

Tapulu olan taraftaki olanların oturduğu yerinde noterden yapılan sözleşme içine alınmasının duyulması ile bizim olduğumuz tarafında devri işlemini öğrenmiş bulunmaktayız.


Eski davaaya ormaniyede müdahil olmuş ve yerin kendilerine ait olduğunu belirterek bizimde olduğumuz tapuyuda kapsayacak şekilde şerh koymuştur.


Bu durumda
1-davaya mudahilmi olmak gerekir
2- tapu dışı satışı yapılarak bina yaptığımız arsanın kendi adımıza tescili ile ilgili davamı açılabilir(bina değeri arsa değerinden fazladır)
3-ormaniyenin davayı kaybetmesi durumunda üzerinde evi olan ile arsa sahibinin kat karşığı vermiş olduğu firma ile arasında oluşacak olan sorun için hangi dava açılabilir
4- arsa sahibinin bizden habersiz noter kanalı ile sözleşme yapmış olması ( bize satılan yeri tekrar bir sözleşme ile satması) sebepsiz zenginleşmeye girermi dava açılabilirmi
5- davanın kazanılması konut yapacak firma bizden buraların boşaltılmasını isteme hakkı varmıdır.

görüşleriniz için şimdiden teşekkürler

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.047 saniye
Geliştiren: Kunena Forum