E-DEVLET

9 yıl 3 ay önce #3371 Yazan: hacı46
Toprak koruma ve arazi kullanımı Kanununda değişiklik yapılması hakkında Kanun,Önalım Hakkı: Madde 8/i-8/c maddesinin birinci fıkrasının (b)bendi uyarınca aile malları ortaklığı veya kazanç paylı aile malları ortaklığı kurulduğu takdirde ortaklardan birinin payını üçüncü bir kişiye satması halinde diğer ortaklar önalım hakkına sahiptir.Tarımsal arazilerin satılması halinde sınırdaş tarımsal arazi malikleri de önalım hakkına sahiptir.
ŞUFA HAKKI:Davaya konu payı devir alan üçüncü kişi alıcı ya da payı satan satıcı yapılan pay satışını diğer paydaşlara noter vasıtası ile bildiriyor. Dava açmayı planlayan alıcının kendisine davaya konu payın devir alındığının bildirildiği tarihten itibaren 3 ay içerisinde ve her durumda satışın yapıldığı tarihten itibaren 2 yıl içerisinde dava açarak öncelikli alma hakkını kullanmak istediğini bildirmesi gerekiyor. Bu süreler içerisinde dava açılarak ön alım hakkının kullanılmaması halinde bu haktan vazgeçildiği kabul ediliyor.
TMK nun 1020.maddesi Tapu Sicillerin aleniyeti düzenlenmiş olup ilgilisini ispat eden herkes Tapu Kayıtlarına bakabilecektir demektedir.E-DEVLET şifresinden ilgilisi kendi adına kayıtları görebilmekte.Fakat hissedarlarını ve komşu parselleri ve komşu parsel maliklerini görme imkanı yoktur.Bu yüzden malikler birçok zorluklar çekmekte ve gereksiz yere hem kendileri hemde kurumları meşgul etmektedir.Yeni bir düzenleme yapılarak ilgilisinin E-DEVLET şifresinden kendi parselindeki ve komşu parsellerdeki malikleri görme imkanı sağlandığında Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinin iş yüküde böylelikle biraz olsun azalacaktır.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.055 saniye
Geliştiren: Kunena Forum