KRAL BALIĞININ TRAJEDİSİ (*)

7 yıl 3 ay önce #6335 Yazan: m.satır
KRAL BALIĞININ TRAJEDİSİ (*)
Pasifik Okyanusu’ndaki Blatter Adası’nı çevreleyen sularda özel bir balık türü yaşar. “Kral balığı” denen bu türün inanılmaz bir kabiliyeti vardır. Kral balığı doğuştan sihirbazdır. Pulları olup olmayacağına kendisi karar verebilir. Yaşamını pulsuz sürdüren kral balıklarının daha iyi, kolay ve sakin bir hayatları olur. Çünkü doğanın tasarladığı gibi bir yaşam sürerler.
Pullu kral balıkları, küçük balıkların kendilerine yapışmaları için sihirlerini kullanırlar. Bu küçük balıklar kendilerini kral balığının gövdesine yapıştırırlar. Başlangıçta kral balığı bu yapışan balıklara bazı yararlar sağlar. Küçük balıkların kullandıkları özel bir beden sıvısı salgılarlar. Ancak zaman geçtikçe bu sıvı küçük balıkları içine alır ve sonunda kral balığın üzerindeki pullar gibi olurlar. Bu pullar gerçek pul olmazlar tabii ki, sadece yapışan balıklardan oluşan bağlantılardır. Bu pullara sahip kral balığı, normal bir kral balığından dört kat daha büyüktür. Gençken, pullu olanlar pulsuz olanlardan daha muhteşem görünür.
Peki yaşlandıklarında ne olduğunu biliyor musunuz?
Kral balığı zamanla, bedenlerine yapışık küçük hayvanları tutma yeteneklerini kaybeder. Çok uğraşırlar ama insanlarda da olduğu gibi yaşlandıkça beden işlevleri zayıflar. Bu yapışık bağlantıları tutmaya ne kadar uğraşırsa uğraşsın, hepsi teker teker dökülür. Ta ki kral balığı gerçek boyutuna dönene kadar.
Bir zamanlar heybetli olan kral balığının bu durumu kabullenmesinin ne kadar zor olduğunu siz tahmin edin! Uzun süredir tuttuğu pulları kaybettikten sonra, onlarsız nasıl düzgün yüzeceğini bilemez. Ayrıca çıplak gövdesiyle çevresine nasıl uyum sağlayacağını da kestiremez. Depresyona girer, kendini küçümser ve diğer balıkların önünde itibarını kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşar. Sonunda kendini öldürmeye karar verir. Kafasını kayalara vurur ve diğer balıklara bilerek çarpar. Kayalara vurmak ve başka balıklar tarafından ısırılmak canını yakar. Birkaç günlük uğraşı ve acının sonunda, kral balığı ölür.
Kral balığının ölümünü gören herkes bu sonun içler acısı olduğunu ve balığın hayatının en üst ve en alt noktaları arasında inanılmaz büyük fark bulunduğunu düşünür.
Şimdi, kendimize bakalım –insanoğlu. Benzerlikler gördünüz mü? Aslında, kral balığına çok benziyoruz. Ün, mevki, sahiplenme ve güç insanların diğerlerinden daha büyük ve önemli olduklarını zannetmelerini sağlıyor. Ama işin gerçeği, ne kadar tutmaya çalışırsanız çalışın bu şeyler sonunda sizi daima terk ediyor.
Bu hikâye ile herkesin şu gerçeği öğrenmesini istiyorum, yaşamdaki en önemli şey tutamayacağınız dış nesnelere takılıp kalmamaktır. Bu şeylerin önemli olduğunu düşünerek kendinizi kandırmayın.
(*) Alıntı
*** *** ***
Olduğundan fazla gözükme hali veya açgözlülüğü insanın en sık düştüğü tuzaklardan biridir.Abdürrahim KARAKOÇ’un bir şiirinde yer alan “Ömür boyu dokuduğum halılar,piyasada hasır çıktı bu sene” mısralarında anlatıldığı gibi, kendimizin zan ve kabulüne değil,zamana dayanıklı olan kadim değerlerin test noktalarından geçebilmeyi ve önemli olmayı değil değerli olmayı seçebilmenin gerekliliği vardır. Mehmet SATIR / Menteşe ( Muğla ) Tapu Müdürü
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: atay_bekir

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.050 saniye
Geliştiren: Kunena Forum