sınır komşum ile aramıza çekilecek tel örgü hk.

6 yıl 7 ay önce #6825 Yazan: onderdeli
Selamlar;
eskiden belediye olan ve şimdi mahalleye dönüşen bir bölgede tarım arazisi sıfatındaki taşınmazımın 200 mt uzunluğundaki sınır komşum ile sorunlar yaşamaktayım.
konu hakkında yasal mevzuata uygun bilgisi olan birini bulamadım.
komşum tel örgü çekimi için kendi sınırına girmemem gerektiğini söyleyerek ve hatta sınır çizgisinin tam üzerine veya benim arazimin 5-10 CM içerisine dikeceğim direklerin toprakta kalan beton kısmın onun arazisine taşmaması konusunda diretmekte. tapu-kadastro.net/index.php/makaleler-2/...iminda-komsu-haklari konusunda geçtiği gibi ondan masraf bile talep etmezken onunda istifade edeceği tel örgümü çekmeme engel olmakta. paylaştığım konu hakkında size soracağım sorular:
1-ben bu tel örgüyü yapabilmem için nasıl bir yol izlemeliyim.
2- linkteki konuda geçen anlatımlarınıza istinaden mevzuat veya yasa paylaşmanız mümkün mü?
3- tel örgü sınır çizgisine ne yakınlıkta olmalı.
4- Belediyemizin Yapı Denetim bölümüne danışarak "sınıra sıfır ve beton duvarda 2 MT tel örgüde ise 3MT yükseklikte" yapabileceğim söylendi doğru mu?
5- Komşum çok sorun çıkarısa betonlama ve tel örgü çekimi yapılırken yasal olarak kimden hakemlik veya gözetmenlik talep etmem lazım
6- gerçekten de iki arazi arasına konulacak direğin toprak altında kalacak betonunun onun sınırı içinde olmaması mı gerekiyor.

olayı özetleyecek olursam;
2016 yılında arazimde bulunan eski serayı yıkıp yerine yeni sera yapmadan tüm sınır komşularıma haber vererek sınır belirlemesi için LİHKAP talebinde bulundum. X olarak adlandıracağım sınır komşum kendi sınırlarını bildiğini ve onun sınırına girmemem gerektiğini söyleyerek sınır belirlemesine katılmadı. yapılan sınır belirlemesinden sonra basit olarak çakılan sınır direkleri çokça çalışan iş makinaları veya art niyetli kişiler tarafından kayboldu. ilerleyen zamanda yeni sera kurulumu yaparken X kişi kurulumu durdurarak kendi sınırının 1Mt aşıldığını iddia etti ve bizde komşumuzdur diyerek iyi miyetle kendi istediği yerden kurulumu tamamladık.
2016 sonunda tel örgü çekimi için tekrar LİHKAP talebinde bulunarak X şahsı da davet ederek yeniden sınırlarımızı belirledik. tabi ilkinde olduğu gibi yine katılmadı. belirlemenin yapıldığı gün akşama kadar duran sınır direklerini gece topraktan çekilerek kendi tarafıma atılmış olarak buldum. anın hiddeti ile X şahısla aramızda sert bir telefon görüşmesi geçti. ve ertesi gün bana dava açtı (hakaret ve tehdit.) 2017 haziran ayında hiç bir şey olmadan kendi rızası ile davayı geri çekti. iyi niyet ile sorunsuz ve kavgasız bir tel örgü çekimi için engin bilgilerinize ve muhtar yada polise ben bu işi bu yasal mevzuat kapsamında bu şekilde yaparım diyebilmem adına bana engin bilgilerinizi paylaşmanız ricası ile...
okuyacak veya cevaplayacak arkadaşlara şimdiden çok ama çok teşekkür ederim.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.084 saniye
Geliştiren: Kunena Forum