- İletiler: 6
- Size teşekkür edenler: 1
Kamulaştırma Haritalarının 22a'da uygulanması
- ahmethamdibozkurt
- Konu yazarı
- Çevrim dışı
- Yeni üye
Daha az
Daha fazla
10 yıl 5 ay önce #2673
Yazan: ahmethamdibozkurt
ahmethamdibozkurt tarafından Kamulaştırma Haritalarının 22a'da uygulanması konusunda yanıtlandı
Ekte gönderdiğim şekilde mi projeye son şeklini vermemiz gerekiyor? Örnek bir projeniz varsa paylaşabilir misiniz? Karayolu güzergahı üzerinde olmayan fakat eski paftaya hatalı çizildiğinden dolayı bir kısmı karayolunda görünen parseller için ise durum farklı, ilk mesajımda cevabını verdiğiniz gibi olacak galiba.
Lütfen sohbete katılmak için Giriş yap ya da Hesap açın.
- ahmethamdibozkurt
- Konu yazarı
- Çevrim dışı
- Yeni üye
Daha az
Daha fazla
- İletiler: 6
- Size teşekkür edenler: 1
10 yıl 5 ay önce #2675
Yazan: ahmethamdibozkurt
ahmethamdibozkurt tarafından Kamulaştırma Haritalarının 22a'da uygulanması konusunda yanıtlandı
Kamulaştırma Projesini yeni oluşan parseller üzerine aktarın derken, sadece kamulaştırma koridorundan mı bahsediyorsunuz? Yani biz parseli oluşturalım, kamulaştırma koridorunu (yani dış hattı) üzerinden geçirelim.( "İşte o zaman kamulaştırılacak doğru yerler kendiliğinden ortaya çıkar" dediniz) Alan ne gelirse? Bu durumda kamulaştırma alanlarını korumak gibi bir derdimiz yok demektir. Benim önceki mesajımda " yanlış anlamışsınız" demiştiniz. Orda da bunu demek istemiştim. Nereyi kaçırıyorum acaba?
- hkocak
- Çevrim dışı
- Yönetici
Daha az
Daha fazla
- İletiler: 1465
- Size teşekkür edenler: 1169
10 yıl 5 ay önce - 10 yıl 5 ay önce #2680
Yazan: hkocak
hkocak tarafından Kamulaştırma Haritalarının 22a'da uygulanması konusunda yanıtlandı
* KAMULAŞTIRMA PROJESİNİN 22/A UYGULAMASINDA DURUMU - 3 (Sn. "ahmethamdibozkurt" dikkatine);
Kamulaştırılacak alan olarak, 20 m.yi 30 m.mi yapacağız dediğinizde, kamulaştırılacak güzergahın genişliğinden bahsettiğiniz şekilde anlamıştım. Ek olarak vermiş olduğunuz çizimlerden, kamulaştırma hattının genişliğinin değişmesinden değil, herhangi bir parselin içinde yer alan uzunluğundan bahsediyorsunuz. Buna bağlı olarak da; daha önceki kontrolde herhangi bir parselden kamulaştırılacak miktarın yüzölçümü ile yenileme sonucu oluşturulan parselden kamulaştırılacak kısmın alanı değişecektir. Hatta, bütün parsellerden yapılacak kamulaştırma miktarının yüzölçümü az ya da çok değişecektir....
İşte bunun için de o parsellerin son duruma göre kamulaştırılacak miktarının doğru olarak hesaplanması gerekir... O nedenle de ilk katılımımda da belirttiğim gibi kamulaştırma yapan kurum ile gerekli diyalog kurulması bu bakımdan önemlidir. ... Hüseyin KOÇAK
Kamulaştırılacak alan olarak, 20 m.yi 30 m.mi yapacağız dediğinizde, kamulaştırılacak güzergahın genişliğinden bahsettiğiniz şekilde anlamıştım. Ek olarak vermiş olduğunuz çizimlerden, kamulaştırma hattının genişliğinin değişmesinden değil, herhangi bir parselin içinde yer alan uzunluğundan bahsediyorsunuz. Buna bağlı olarak da; daha önceki kontrolde herhangi bir parselden kamulaştırılacak miktarın yüzölçümü ile yenileme sonucu oluşturulan parselden kamulaştırılacak kısmın alanı değişecektir. Hatta, bütün parsellerden yapılacak kamulaştırma miktarının yüzölçümü az ya da çok değişecektir....
İşte bunun için de o parsellerin son duruma göre kamulaştırılacak miktarının doğru olarak hesaplanması gerekir... O nedenle de ilk katılımımda da belirttiğim gibi kamulaştırma yapan kurum ile gerekli diyalog kurulması bu bakımdan önemlidir. ... Hüseyin KOÇAK
Son düzenleme: 10 yıl 5 ay önce Düzenleyen:hkocak
Sayfa oluşturma süresi: 0.105 saniye