- İletiler: 1465
- Başarı: 31
- Size Teşekkür Edenler: 1169
22/a yenileme çalışmalarında davalı parseller.
- hkocak
- Administrator
Az
Çok
11 yıl 4 ay önce - 11 yıl 4 ay önce #601
Yazan: hkocak
* DAVALI PARSELDE SINIRLANDIRMA HATASI DÜZELTMESİ (Kullanıcı adı "bilalbozan" dikkatine)
1) Bir önceki örneğinizi dikkate alarak cavaplamak gerekirse; (A) parselinin, ('yi kendisine katmak için açmış olduğu dava devam ederken, 3402 sayılı Kadastro Yasasının 41'inci maddesi kapsamında bir düzeltme yapmak doğru olmayacaktır. Özellikle de düzeltme konusu sınırlandırma hatası ise.
2) Davanın usulden reddi ile sınırlandırma hatası birbirinden bağımsızdır. Eğer gerçekten o yerde bir sınırlandırma hatası varsa (ki bu hatanın Yönetmeliğin 8'inci maddesinde belirtilenlerden biri ile de desteklenmesi halinde) bu hata düzeltilebilir. Bu ifade sanırım aynı zamanda üçüncü sorunuzu da cevaplamış olmaktadır.
"R" ve "P" harfleri ile vermiş olduğunuz örnek çok güzel bir örnek. Aynen belirttiğiniz gibi. Ancak bunu sınırlandırma hatası olarak ifade edecek olursak; paftasına "P" olarak çizilen parselin bir kolu daha var ve bu kolu da çizip bu parselin "R" yapabilmemiz için Yönetmeliğin 8'inci maddesinden destek alınması gerekir.
Daha önce de önerdiğim gibi bulunduğunuz ilçenin batısındaki ilçede bulunan Kadastro Birimindeki kontrol mühendisi ile bir görüşün, gerekirse kontrol mühendisi ile birlikte beni telefonla arayabilirsiniz. ... Hüseyin KOÇAK
1) Bir önceki örneğinizi dikkate alarak cavaplamak gerekirse; (A) parselinin, ('yi kendisine katmak için açmış olduğu dava devam ederken, 3402 sayılı Kadastro Yasasının 41'inci maddesi kapsamında bir düzeltme yapmak doğru olmayacaktır. Özellikle de düzeltme konusu sınırlandırma hatası ise.
2) Davanın usulden reddi ile sınırlandırma hatası birbirinden bağımsızdır. Eğer gerçekten o yerde bir sınırlandırma hatası varsa (ki bu hatanın Yönetmeliğin 8'inci maddesinde belirtilenlerden biri ile de desteklenmesi halinde) bu hata düzeltilebilir. Bu ifade sanırım aynı zamanda üçüncü sorunuzu da cevaplamış olmaktadır.
"R" ve "P" harfleri ile vermiş olduğunuz örnek çok güzel bir örnek. Aynen belirttiğiniz gibi. Ancak bunu sınırlandırma hatası olarak ifade edecek olursak; paftasına "P" olarak çizilen parselin bir kolu daha var ve bu kolu da çizip bu parselin "R" yapabilmemiz için Yönetmeliğin 8'inci maddesinden destek alınması gerekir.
Daha önce de önerdiğim gibi bulunduğunuz ilçenin batısındaki ilçede bulunan Kadastro Birimindeki kontrol mühendisi ile bir görüşün, gerekirse kontrol mühendisi ile birlikte beni telefonla arayabilirsiniz. ... Hüseyin KOÇAK
Son Düzenleme: 11 yıl 4 ay önce Yazan: hkocak.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: bilalbozan
Lütfen sohbete katılmak için Giriş .
- bilalbozan
- Senior Member
Az
Çok
- İletiler: 56
- Size Teşekkür Edenler: 12
11 yıl 4 ay önce #721
Yazan: bilalbozan
Sn.Hüseyin KOÇAK,fındık bahçem yukarıda 2.şıktaki şartlarda bulunmasına kısa süre kaldı,davasız duruma geçtiği gibi kontrol mühendisine sözlü beyanlarımı ve düzeltme dilekçemi sunacağım,gerektiğinde sizi de arayabileceğini ileteceğim.En büyük umudum;sizin bu sitede yayımladığınız 41.m ilgili yargı kararında Yargıtayın kadastrodan önceki yapılmış evi sabit sınır kabul etmesi,ve ayrıca da sınır cephesinin 80 yıllık umumi yol olması.Umarım bunlar yönetmeliğin 8.maddesinin desteklediği durumlara girecektir.teşekkürler.
- bilalbozan
- Senior Member
Az
Çok
11 yıl 3 ay önce #872
Davalı parselin,karar kesinleşerek davanın sona ermesi halinde,kadastro müdürlüğündeki o parselin davalı durumu kendiliğinden kalkar mı? Veyahut davalı durumun sona erdiğini,mahkemenin son bulduğunu belirten karar hükmünü
parsel sahibinin kadastroya sunması mı gerekir..teşekkürler
parsel sahibinin kadastroya sunması mı gerekir..teşekkürler
- hkocak
- Administrator
Az
Çok
11 yıl 3 ay önce #876
* RET KARARI VE SINIRLANDIRMA HATASININ DÜZELTİLMESİ (Kullanıcı adı "bilalbozan" dikkatine);
Dava karara bağlandığında tabi ki davalı durum da ortadan kalkar ama kararı siz Tapu Müdürlüğüne ibraz etmelisiniz. Bu soru ile ilgili aslında fazladan yazılacak bir şey yok gibi çünkü daha önce yazmıştım. Tekrar etmek gerekirse; eğer dava usulden reddedirse, o parselle ilgili sınırlandırma hatasının olup olmadığı, artık mahkeme kararından bağımsız olarak değerlendirilebilir.
Siz düzeltme talebi ile gittiğinizde mahkeme kararını da yanınızda götürün, mahkeme kararının mahiyetini dikkate alarak kadastro elemanları yeni bir değerlendirme yapacaktır. Karar davanın reddine dairse, sıra mevcut problemin "sınırlandırma hatası" kapsamında düzeltilip düzeltilemeyeceği değerlendirmesine gelecektir. ... Hüseyin KOÇAK
Dava karara bağlandığında tabi ki davalı durum da ortadan kalkar ama kararı siz Tapu Müdürlüğüne ibraz etmelisiniz. Bu soru ile ilgili aslında fazladan yazılacak bir şey yok gibi çünkü daha önce yazmıştım. Tekrar etmek gerekirse; eğer dava usulden reddedirse, o parselle ilgili sınırlandırma hatasının olup olmadığı, artık mahkeme kararından bağımsız olarak değerlendirilebilir.
Siz düzeltme talebi ile gittiğinizde mahkeme kararını da yanınızda götürün, mahkeme kararının mahiyetini dikkate alarak kadastro elemanları yeni bir değerlendirme yapacaktır. Karar davanın reddine dairse, sıra mevcut problemin "sınırlandırma hatası" kapsamında düzeltilip düzeltilemeyeceği değerlendirmesine gelecektir. ... Hüseyin KOÇAK
- bilalbozan
- Senior Member
Az
Çok
11 yıl 1 ay önce #1216
Tekrar merhabalar..Sn.Hüseyin Koçak,belirttiğiniz gibi nihayet dilekçemi Kadastro kurumuna sundum,inceleyecekler..Oradaki kontrol mühendisi arkadaşım Burak bey,dinamik ve görev ahlakına tamamen sahip bir kişi,,dilekçeme cevaben olumlu ya da olumsuz gelecek karar içimde bir soru işareti bırakmayacaktır.Keşke dediğim bir durumda şu ki;Burak beyle bir süre sohbet ettikte duydum ki siz gelmişsiniz,beni de sormuşsunuz,rast gelip sizinle bir çay içmek isterdim ama nasip değilmiş. Hoşçakalın..saygılarımla.
- hkocak
- Administrator
Az
Çok
11 yıl 1 ay önce - 11 yıl 1 ay önce #1219
Sn. "bilalbozan" dikkatine;
Mühendis Burak Bey ile ilgili olumlu görüşlerinize ben de katılıyorum. Gerek duyarsa beni de telefonla arayabilir. Bu aşamada; bahsettiğiniz konunun, sınırlandırma hatası ya da idari yoldan düzeltilebilecek diğer bir teknik hata olmasını ve de idari yoldan düzeltilerek problemin giderilmesini dilemekten başka söyleyebileceğim bir şey yok. Hele bir Mühendis Bey inceleyip değerlendirmesini yapsın. ... Hüseyin KOÇAK
Mühendis Burak Bey ile ilgili olumlu görüşlerinize ben de katılıyorum. Gerek duyarsa beni de telefonla arayabilir. Bu aşamada; bahsettiğiniz konunun, sınırlandırma hatası ya da idari yoldan düzeltilebilecek diğer bir teknik hata olmasını ve de idari yoldan düzeltilerek problemin giderilmesini dilemekten başka söyleyebileceğim bir şey yok. Hele bir Mühendis Bey inceleyip değerlendirmesini yapsın. ... Hüseyin KOÇAK
Son Düzenleme: 11 yıl 1 ay önce Yazan: hkocak.
Sayfa oluşturma süresi: 0.111 saniye